USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Родина Шуфрича визнала окупований Крим російським, оформивши там майно за законами РФ, – ЗМІ

18 Лютого 2022 10:53
Родина одіозного нардепа від ОПЗЖ Нестора Шуфрича в 2019 році зареєструвала нерухомість в окупованому Криму за законами країни-агресора, фактично визнавши юрисдикцію Кремля.

Про це йдеться в новому розслідуванні програми «Схеми», передає УНІАН.

Журналісти з’ясували, що йдеться про маєток та велику земельну ділянку в селищі Сімеїз (ПБК). Також стверджується, що родина нардепа купувала землю в Криму й після його анексії, роблячи це згідно з російськими законами.

Незадовго до 2014 року родина Шуфрича придбала недобудовану віллу площею 4500 квадратних метрів на березі моря у його соратника в ОПЗЖ Віктора Медведчука. Об’єкт у підсумку оформили як власність української компанії «Авто бізнес груп», яка була заснована батьком Шуфрича та його помічником. Зараз об’єкт ще не добудований, проте там є табличка з написом «приватна власність».

За інформацією «Схем», з 2019 року маєток та земля нібито належать російській компанії «Естейт холдинг груп». Вона зареєстрована у Москві, але засновники в неї все ті ж – батько та помічник Шуфрича. Процедура придбання нібито проводилася через спеціальну схему.
Також у розслідуванні йдеться, що родина депутата за часи окупації Криму збільшила там свої земельні володіння, придбавши ще більше землі навколо маєтку.

Сам Шуфрич у коментарі журналістам підтвердив, що його родина має нерухомість у Криму, проте щодо реєстрації в російській юрисдикції відповідати не став. Депутат також стверджує, що оформлення кримського майна за російським законодавством нібито дозволено українськими законами. Проте це спростували правники та представники органів влади, з якими поспілкувалися журналісти.

Окупація Криму Росією

Росія окупувала український Крим, ввівши на територію півострова військових і організувавши в березні 2014 року псевдореферендум про його самовизначення. Самопроголошена кримська влада заявила, що 96,77% жителів півострова висловилися за приєднання Криму до РФ.

18 березня 2014 року в Кремлі був підписаний так званий «договір» про прийняття до складу РФ Криму і Севастополя.

Країни Заходу не визнали анексію Криму і ввели санкції проти Росії.

Верховна Рада офіційно оголосила початком тимчасової окупації Криму 20 лютого 2014 року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
? Показати IP 18 Лютого 2022 11:38
А про сина Данилова чого не пишете, який продав квартиру в ЛНР і їздив в Москву?
111111 Показати IP 18 Лютого 2022 12:18
Прийняти Закон про колоборацію і закрити на років 5-8 з конфіскацією . ( Хто ще бля.. за цього диб... голосував ) .
Анонім Показати IP 18 Лютого 2022 14:34
бабло переможе зло
Да Показати IP 18 Лютого 2022 18:21
У одіозного Зеленского тоже квартира в Крыму и он там платит коммуналку по Российским законам
Анонім Показати IP 19 Лютого 2022 09:18
в половини депутатів там є бізнес чи квартири .

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus