USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

Родини загиблих АТОвців просять психологічної допомоги

6 Липня 2017 16:35
Час рани не лікує – так кажуть учасники Громадської організації «Члени родин загиблих в АТО «Надія». Тому вони просять в Луцької міської ради провести для них сімейні зайняття з психологами.

Про це йшлося під час круглого столу учасників АТО 6-го липня у Луцьку.

Звернення у Департамент соціальної політики Луцької міської ради передала голова Громадської організації «Члени родин загиблих в АТО «Надія» Любов Карабан.

«Багато дружин, матерів загиблих військових впадають у депресію, час багатьох не лікує. У нас є такі родини, які взагалі від усіх відгородилися. Навіть одна мама померла, а перед тим із родичами на контакт не йшла, закрилася від всього світу. Знаємо, що зараз є подібна ситуація, що одна жінка теж ні з ким не хоче спілкуватися, для неї всі фарби в світі зникли. Вона відгородилася від суспільства, родини й ми знаємо до чого це все веде... Тому прошу внести зміни в міську програму підтримки воїнів АТО та їхніх сімей. Ми просимо, до заходів із психологічної реабілітації включити членів сімей та родини загиблих. Для них важливо отримати реабілітацію з професійними психологами, яку можна поєднати і з відпочинком у санаторії. Було б чудово відправляти на таку реабілітацію хоча б по 7 родин, групами, аби виводити їх зі складного депресійного стану», - запропонувала жінка.

Це підтримали й присутні учасники АТО, які запевнили, що надішлють в Луцькраду лист про підтримку цієї ініціативи від своїх організацій.

Працівники Департаменту взяли звернення на опрацювання, аби згодом запропонувати конкретні рішення для внесення змін депутатами під час сесійного засідання.

Зауважимо, як повідомили під час круглого столу, в Луцьку є 35 родин загиблих і померлих учасників АТО та 2 родини військовослужбовців, яких вважають зниклими безвісти.

Також учасники АТО зауважили, що частина їхніх колег «замкнені» у собі й не цікавляться соціальною допомогою від Луцької міської ради. Тому вирішили надіслати лист кожному можливому претенденту на участь в програмі пільгового житла за умов співфінансування «50 на 50».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Ганечка Показати IP 6 Липня 2017 17:23
Вся країна потребує психіатричної допомоги. Таке з нею зробити могли тільки агресивні психи
Леся Показати IP 6 Липня 2017 22:08
Меньше треба піаритися на горі батьків загиблих. До чого тут пропозиції п. Карабан, якщо таку роботу з родинами загиблих Департамент соцполітики міськради проводить давно.
Юзік Показати IP 6 Липня 2017 22:27
Так час не лікує - бабло лікує...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus