USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Родини загиблих бійців-лучан просять пільг за кошти держбюджету

23 Вересня 2016 10:36
Забезпечити пільгові перевезення членів родин загиблих в АТО військовослужбовців за кошти держбюджету проситимуть у Луцькій міськраді.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії міськради з питань дотримання прав людини, законності, боротьби зі злочинністю та корупцією, депутатської діяльності, етики та регламенту 23 вересня.

Депутати розглянули проект звернення щодо відновлення на державному рівні пільг за кошти держбюджету для сімей військовослужбовців, загиблих в АТО.

Як повідомила депутат Майя Шостак, до написання проекту рішення спонукало те, що нині виникає багато проблем з родинами загиблих в АТО бійців у сфері пільгового перевезення. Так, на державному рівні ця категорія була позбавлена пільг на проїзд у громадському транспорті. Ця категорія прирівняна до родин загиблих ветеранів війни.

Пільги за так званим «сірим» посвідченням перенесли на бюджети органів місцевого самоврядування і у Луцьку члени родин загиблих бійців користуються правом безплатного проїзду.

Під час поїздок по області користуються «чорним» посвідченням, однак багато питань виникає під час переїздів між містами. Депутатів просять ухвалити звернення до Голови Верховної Ради та Прем’єр-міністра щодо забезпечення з коштів державного бюджету пільг певних категорій громадян і для того, аби вони були прирівняні до категорії учасників бойових дій.

Члени комісії рекомендували підтримати проект рішення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
ок Показати IP 23 Вересня 2016 11:28
дуже вірно і заслужено!
Оля Показати IP 23 Вересня 2016 11:49
коментар було видалено

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus