USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.55 39.80
  • PLN 9.75 9.90

Романюк – почесний працівник… пенітенціарної системи

20 Червня 2009 13:57
Сьогодні, 20 червня, голова Державного департаменту України з питань виконання покарань Василь Кощинець вручив волинському губернатору Миколі Романюку нагрудний знак «Почесний працівник Державного департаменту України з питань виконання покарань». Це сталося під час засідання колегії Держдепу в Луцьку, – повідомляє репортер «Волинських Новин».
Під час колегії також нагородили іншими відзнаками прокурора області Андрія Гіля та міського голову Луцька Богдана Шибу.
Керманич Держдепу України з питань виконання покарань Василь Кощинець зізнався, що через фінансову кризу проблем побільшало. Але чиновник тішиться, що сьогодні суспільство найбільше цікавиться правами людей, а не харчуванням чи побутовими умовами утримання засуджених.
Голова Волинської ОДА Микола Романюк запевнив, що на рівні області існує плідна і конструктивна співпраця між органами виконавчої влади і закладами Держдепу з питань виконання покарань.
Натомість луцький градоначальник Богдан Шиба, звертаючись до працівників пенітенціарної системи, зазначив, що «на ваші плечі лягає багато безпідставної критики». На думку пана Шиби, розповідаючи про захист в’язнів, люди забувають про захист українців в українській державі.
 
Представник Міжконфесійної Місії отець Павло (УПЦ КП) розповів, що церква бореться за порятунок душ засуджених. Завдання держави подібне – повернути суспільстві повноцінних, перевихованих громадян.
 
Під час прес-конференції Василь Кощинець розповів: «П’ять років тому ця система налічувала 190,3 тисячі ув’язнених. Сьогодні ж маємо 145 тисяч. Відповідно на волю пішли з меншими гріхами – по помилуванню, амністії і умовно достроковому звільненню. Тож наразі сконцентрувалася кількість рецидивістів та засуджених за важкі злочини. Зараз часом їхні вимоги переходять за межі того, що хоче цивілізоване суспільство».
 
«І я хотів би, щоб ви поспілкувалися з такими людьми, звичайно, за їхньої згоди, і ви б побачили, що це не такі прості люди. Є частина, які скоїли злочини з одних міркувань, а є стабільні. Тобто керівництво ними намагається робити криміналітет із волі – це ні для кого не є таємницею. Я думаю, що на службі у цих «із волі» є й частина тих так званих правозахисників. Їх дуже мало, але вони є. Вони сидять на грантах», – додав пан Кощинець.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 21 Червня 2009 20:39
Скоро він отримає звання клієнта системи. Давно туди йому пора
Анонім Показати IP 21 Червня 2009 20:40
Скоро стане постійним клієнтом

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus