USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Романюк і Попов говорили про вибори

15 Жовтня 2009 12:28
Волинський губернатор та заступник глави Секретаріату Президента та представник Президента у Верховній Раді України Ігор Попов озвучили свої думки на основоположні і важливі проблеми виборів. Про це 15 жовтня йшлося під час прес-конференції цього представника влади, – інформує репортер «Волинських новин».
Заступник Глави Секретаріату Президента та Представник Президента у Верховній Раді України Ігор Попов зауважив, що бачить недосконалість системи виборів, а тому найважливішими і основоположними змінами в Конституції «від Ющенка», він назвав зникнення імперативного мандату та зникнення недоторканності депутатів. Також він зауважив, що вибори за варіантом Основного Закону, ініційованим Президентом України могли б якісно змінити склад депутатів, котрі будуть більше співпрацювати з людьми у регіонах. Джерелом політичної кризи пан Попов вважає Верховну Раду.
А ось волинський губернатор Микола Романюк зауважив, що проблемою номер один є вибори до місцевих рад. Особливу увагу голова Волинської ОДА присвятив мажоритарним спискам. Пан Романюк, знаючи про зменшення повноважень у Конституції «від Ющенка», зауважив, що «не переживає особисто за себе, а переживає за область». Мовляв, нову Конституції варто писати і приймати народом.
Також пан Попов зазначив, що депутатську недоторканість можна було скасувати мало не «у наступний вівторок», адже відповідний законопроект уже рік як існує, проте все знову залежить від ВР України. Він додав, що чимало політичних сил обговорювали і питання децентралізації влади, тільки вони сперечаються через глибину цієї децентралізації. Тобто потрібно знайти оптимальну формулу, адже є речі у цьому питанні, через які сперечаються політики.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 15 Жовтня 2009 12:49
Локшина летить і граціозно опускається на вуха виборців! Клоуни! Як за народ перед виборами почали переживати.
Володимирович Показати IP 15 Жовтня 2009 20:03
а хто ж буде переживати як не вони. може та що працює а всі решта в носі кулупаються? чи може про народ думають ті депутати-педофіли з фракції БЮТ?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus