USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Романюка-мера депутати зацькують, – кажуть експерти

2 Листопада 2010 16:50
Ймовірному переможцю мерських перегонів у Луцьку Миколі Романюку на посту міського голови доведеться важко – опоненти з «Батьківщини» та «Свободи», які матимуть більшість в Луцькій міськраді, не даватимуть йому спокою.

Такий прогноз під час прес-конференції 2 листопада озвучили політологи, керівники Центру політичного аналізу та виборчого консалтингу Михайло Наход та Михайло Шелеп.

Експерти кажуть, що попередні результати виборів засвідчують, що висуванцю від партії «Сильна Україна» на свою фракцію у Луцькраді розраховувати марно. Якщо ж Романюку і вдасться отримати підтримку якоїсь фракції, то на більшість сподіватися не варто.

Відтак, переконані політологи, майбутньому міському голові буде важко взаємодіяти з фракцією «Батьківщини», яка матиме у раді неповну більшість зі своїми 24-ма депутатами. Нелегко Романюку буде і з представниками від ВО «Свобода», яких у міській раді буде близько десятка. Можливі непорозуміння і з депутатами від інших політичних сил.

«Створити власну більшість для втілення своєї передвиборчої програми не вийде… Йому доведеться йти на компроміс – призначати заступників за політичним принципом, а не за якимось іншим. Тому очікується доволі цікава післявиборча політична розстановка», – вважає Наход.

Навряд чи допоможе меру Романюку і характерна йому «миролюбність та вміння домовлятись», оскільки представники «Батьківщини» і «Свободи» займатимуть принципові позиції, каже Шелеп.

Крім того, політологи нагадали, що, згідно закону, 5 листопада – останній день, коли вже зобов’язані оприлюднити усі підсумки виборів. А міський голова повинен взяти на себе повноваження не пізніше, ніж через 15 днів після оголошення результатів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
ліберал Показати IP 2 Листопада 2010 17:10
Ну тут може бути багато варіантів.. Якщо Батьківщина і Свобода відразу підуть на конфронтацію з мером, і навпаки, то можуть навіть оголосити йому імпічмент.. Але думаю, Романюк спробує домовлятись з окремими групами, зокрема Фронтом змін, За Україну, Нашою Україною, а також з окремими групами і людьми з Батьківщини і Свободи. Імперативний мандат не діє, окрім того більшість Батьківщини саме мажоритарники..
вс Показати IP 2 Листопада 2010 17:55
не переймайтеся. Шиба мав фракцію і сам з бют а що вийшло.так і тут.Як депутати будуть дурницями політичними займатися то громада їх на місце поставить на слідуючих виборах.Все закономірно.Час летить швидко.
Політолог Показати IP 2 Листопада 2010 18:10
Звичайно, йому буде нелегко. Два тігіпківця, 4 регіончики і Голєва - це не те, чим можна впливати на рішення ради. Коли інші депутати зададуть Романюку доброго жару. Може, не раз подумає, що недарма колись тричі відмовлявся балотуватись :)))))
viborec Показати IP 2 Листопада 2010 18:44
За що боролись - на то і ... Так хотів Романюк бути мером - то нехай разхлебується! В банку спокійно не седілось...?!
Начальник ЖЕКу Показати IP 2 Листопада 2010 18:51
Шкода, що я не депутат, а то б навчив його працювати мітлою.
Жукова Людмила Показати IP 2 Листопада 2010 20:10
Микола Ярославович - вітаю!!! Не перживай, не зацькують, ми - твоя гвардія 90-х не дамо зацькувати. Головне, зробити правильний підбір надійних, кваліфікованих і перевірених часом кадрів - тоді все буде нормально...
Знаюча Показати IP 3 Листопада 2010 10:23
Гроші усіх подружать. А ви сумнівалися?
вибір Показати IP 3 Листопада 2010 16:05
якщо Батьківщина і Свобода відразу підуть на конфронтацію з мером -то їм не варто забувати що мера обирали всі жителі міста а їх методом тику жителі декількох вулиць.Вони не в парламент закони писати ідуть .а вирішувати елементарні речі життя міста-каналізація .асінізація........Тож вперед до роботи.Нам потрібні слуги
Ірина Показати IP 3 Листопада 2010 18:34
Приємно коли містом керуватиме розумна, порядна людина, економіст. Я думаю, що у Миколи Ярославовича вистачить терпіння і мудрості примирити і заохотити до плідної роботи депутатів.Освіта з Вами.
Nik Показати IP 3 Листопада 2010 21:39
Вибори мера треба проводити у два тури, от тоді і відпадуть проблеми з більшістю.
У Луцьку 70% бидляччя Показати IP 4 Листопада 2010 10:28
Яка міська громада - те і будемо мати! Аби проти Шиби і тільки за "Батьківщину" і "Свободу"! Люди, подивіться на депутатський корпус!!! Сміх і позор!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus