USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

«Ромашкові війни»-2. Куди перенесуть квітковий ринок у Луцьку

24 Липня 2015 08:44
Стихійний квітковий ринок, що знаходився у Луцьку біля магазину «Панно», перенесуть до книгарні «Знання».

Про це стало відомо під час особистого прийому громадян Луцьким міським головою Миколою Романюком та засідання виконавчого комітету.
Так, нове місце для квітникарів планують облаштувати на перехресті проспекту Волі та вулиці Чехова. Модернізований квітковий ринок включатиме у себе 35 столів та 22 намети для продажу квітів.

На заперечення квітникарів стосовно нової локації квіткового ринку, градоначальник відповів, що, у будь-якому випадку, торгувати квітами у центрі міста не буде ніхто.

«Я розумію, що може когось із вас життя змусило взяти у руки відро та вийти на вулицю торгувати квітами. Але те, що ви залишили після себе біля паркану та й у самих наметах, не вписується у жодні рамки. Навіщо було самовільно облаштовувати так звані «протитанкові установки» на торгових місцях?», – звернувся міський очільник до галасливого натовпу.

Він зазначив, що дав особисте доручення головному архітектору міста Леоніду Герасимюку внести зміни у комплексну схему розміщення торгових точок у Луцьку.
Своєю чергою, квітникарів обурило те, що міська влада обіцяє переселити їх у нове місце лише через 10 днів, а за цей час ромашки відцвітуть.

Міський очільник зауважив, що квітковий ринок розмістили біля поліклініки тимчасово, поки ремонтували ЦУМ. З його слів, чаша терпіння переповнилась тоді, коли до квітникарів доєдналися так звані «продуктові спекулянти».

Як пояснив начальник управління розвитку підприємництва та реклами Олександр Козлюк, згідно з новою схемою, лотки для торгівлі матимуть розміри 1х1 метри, тоді як намети – 2 Х 1,70 метра.
«Це буде гарно оформлений стіл, на якому торговці викладатимуть товар. За цим столом вони здійснюватимуть власну господарську діяльність», – розповів він про нововведення.

Водночас чиновник зазначив, що на цьому ринку недопустима реалізація жодних товарів, окрім квітів.
«Є одна умова: щоб спекулянтів біля вас не було. Жодних продуктів харчування, тільки квіти. А тими, хто буде прилаштовуватись до вас зі спекулятивними цілями, займеться муніципальна дружина», – наголосив Козлюк.

Поки ж проблему остаточно не вирішили, градоначальник«переселив» представників кіткового бізнесу за намети у сквер біля поліклініки. Там квітникарі розташуються двома рядами.

Нову схему розміщення квіткового ринку затвердили й під час засідання виконавчого комітету, що відбулося 22 липня цього року.

Нагадаємо, раніше Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло про те, що у самому «серці» обласного центру торговці квітами влаштували справжні війни за місце «під сонцем». Однак 20 липня стихійний ринок польових квітів по проспекту Волі ліквідували. Так, о 5.30 ранку інспектори відділу муніципальної дружини розпочали операцію із вилучення та демонтажу незаконних конструкцій.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Анонім Показати IP 24 Липня 2015 09:15
На місці "квіткового ринку" пр.Волі хтось намітив пивнушку поставити,не іначе
Патріот до Анонім Показати IP 24 Липня 2015 10:16
Життя покаже.
Анонім Показати IP 24 Липня 2015 10:20
Ур*д. Як в центрі міста то йому срачь не треба, то він насере іншим під вікна. А ти запитав людей як вони ставляться до такого сусідства чи хочуть вони той ринок в себе під вікнами. Там де хочуть впихнути цей ринок остався єдиний клаптик зелені з трьохтсторін дорога , то давайте і їх виріжте, що б романюку краще спалось .
Антон Показати IP 24 Липня 2015 11:06
Квітковий ринок -сезонний.Як буде використовуватись обладнання решту часу можна передбачити:бабульки ,які торгують козлячим молоком біля " Вопаку " дружно перейдуть торгувати на квітковий ринок,а квіткарі почнуть ставити гробики з свічкамию.Оскільки там освітлення нема-будуть ставити фінгали.Місцеві аліки не нарадуються-одночасно можна квасити і через вітрину у ""Знанні "" підвищувати рівень знань.Враховуючи ,що там темно ,як у негра в шлунку,всі будуть торгувати на тротуарі,а покупці паркуватися на вузькій Волі з двома пішохідними переходами.Депутати-кіоскарі підкинуть рацуху - приблокуватися до " Хлібної крамнички " і пішло -поїхало ... до виборів.Вже як занехаялись,то не ворушіть ...
бордель Показати IP 24 Липня 2015 11:19
Черговий "cр...ч" щоб тимчасово на роки створити нову проблему. Технічна сторона схеми розміщення (чорновика що ми бачимо на фото) лежить за межами доцільності, практичності і відсутністю відчуття ритму архітектури та ландшафта. Схема-Папірець нашкрябана на коліні за 5-хвилин і ціна лише тому хто її замовляв. При умові, скільки народу і наскільки ввічливо пошле "Модернізаторів" в пішу еротичну подорож без продуктів і путівника то вірогідно декого життя змусить взяти у руки відро та вийти на вулицю торгувати...
Я Показати IP 24 Липня 2015 11:36
особисто не проти так званих "торгових спекулянтів", бо йдучи з роботи додому мала можливість по дорозі біля ЦУМУ купити дітям кілограм полуниць, черешень, вишень, малини, смородини чи яблук. Більше, працюючи день в день на протязі робочого тижня, мені ніде цього зробити, наші супермаркети чомусь не можуть налагодити співпацю з місцевими "виробниками", щоб реалізовувати подібний свіжий і якісний товар, задовбали вже з своїми іспанськими нектаринами, персиками і виноградом. Може варто вже враховувати інтереси і тих хто працює і не може на протязі робочого дня швендяти де заманеться і якось "окультурити" і легалізувати тих бабусь з ягодами, фруктами, яких ви називаєте "торговими спекулянтами", а не забороняти і не запихати їх на ринок, який до речі всі хочуть перенести "до чорта на роги". Таке враження що в нас вся система побутових послуг тільки для тих хто не працює і має вдосталь вільного часу.
м Показати IP 24 Липня 2015 21:22
Чому всi хочуть заробляти тiльки в центрi? 47 робочих мiсць! А по 8-10 таксi на однIй парковцI!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus