USD 39.75 40.09
  • USD 39.75 40.09
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.92

Україна почне порятунок важкопоранених бійців з «Азовсталі», посередником є Туреччина

13 Травня 2022 09:25
Міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук повідомила, що евакуація з «Азовсталі» відбуватиметься у кілька етапів. Процес розпочнеться з порятунку важкопоранених.

Вона наголосила, що вже стартував новий раунд перемовин навколо дорожньої мапи спецоперації. Представники Червоного Хреста у п'ятницю, 13 травня, проведуть зустріч із росіянами, передає 24 канал.

«Провели з МКЧХ, а також з ООН перемовини і дали їм мандат. Ми хочемо, щоб було підписано документ: як саме відбуватиметься евакуація з «Азовсталі», готуємося до підписання», – наголосила Верещук.

Читати ще: «Жінкам обіцяли надіслати голови чоловіків». Історії тих, хто вирвався з «Азовсталі»

За словами міністерки, посередницею у поточному раунді перемовин буде Туреччина.

Верещук закликала політиків, журналістів та громадських діячів наразі утриматися від коментарів. Вона наголосила, що можна нашкодити переговорному процесу. А йдеться про порятунок людських життів.

Читати ще: Із «Азовсталі» евакуювали усіх дітей, жінок та старших людей

Ще 12 травня міністерка повідомила, що ведуть переговори про евакуацію 38 українських воїнів. Усі вони – важкопоранені. Далі Україна працюватиме над тим, аби евакуювати інших героїв.

Верещук наголосила: до результатів призведе реалістичність та тверезість думок і дій.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
янеробот Показати IP 13 Травня 2022 09:46
Боже, поможи
галина Показати IP 13 Травня 2022 15:08
Боже, допоможи! Спаси і сохрани кожного захисника. Вони нам потрібні1

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus