USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.10
  • PLN 9.76 9.92

Росія найняла групу українців для провокацій на своїй території, – СБУ

10 Лютого 2022 18:33
У СБУ заявили, що викрили українців, які на замовлення російських спецслужб планували провокації проти населення Росії.

Як повідомили у пресслужбі СБУ, Росія могла використати провокацію як виправдання подальшого тиску на Україну.

За даними Служби безпеки, російські спецслужби завербували трьох «виходців із кримінальних кіл», мешканців Київської області. Їм доручили сформувати дві групи по п’ять осіб у кожній, які мали виїхати в Росію за підробленими документами. Перша група планувала виїхати найближчим часом.

Читати ще: У Росії затримали 18-річного волинянина та ще 13 осіб, звинувачують у «мінуваннях»

«Зловмисникам розробили покрокову інструкцію дій, а всю докладну інформацію вони мали отримати вже на місці, в РФ. За участь у провокаціях обіцяли $4 тис. кожному. Куратори запевнили «тітушок», що після виконання завдання їх відправлять додому. Але, за наявними даними, провокаторів планували показово ліквідувати під час затримання», – заявили в СБУ.
Співробітники СБУ затримали організаторів та їхніх спільників у Києві й області, у них знайшли вогнепальну зброю та копії закордонних паспортів людей, яких планували відправити в РФ. Двоє з них працюють тренерами у спортклубах контактних єдиноборств і «неодноразово залучалися проросійськими силами для провокацій і замовних протестних акцій у різних регіонах України». За інформацією СБУ, у жовтні–грудні 2021 року вони організували акти вандалізму над пам’ятником Степану Бандері в Тернополі, Одеською синагогою та іноземним представництвом в Одесі.

Один із затриманих створив «силове крило», до якого входять члени спортивних угруповань і криміналітет. У СБУ кажуть, що наприкінці січня 2022 року вони мали взяти участь у проплачених масових заворушеннях у Києві та спровокувати бійки.
Відкрито кримінальну справу за ст. 111 (держзрада). СБУ також опублікувала свідчення затриманих – один із них каже, що провокації, які вони мали влаштувати, «могли призвести до повномасштабної війни Росії з Україною».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
ВІРУС Показати IP 10 Лютого 2022 19:54
НА ЗЛОДІЄВІ ШАПКА РГОРИТЬ.....
тицьдиць Показати IP 10 Лютого 2022 20:11
Холлівуд нервово курить... :)))
Просто Показати IP 10 Лютого 2022 21:57
До поки такі щурі будуть в країні, за неї нема чого воювати.
Олесь Показати IP 10 Лютого 2022 22:26
Хто повірив у цей показник СБУ поставте лайк. Дивимося далі кіно .

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus