USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.87

Росія перекинула кілька батальйонів під Бахмут, ‒ британська розвідка

20 Травня 2023 12:08
Влада Російської Федерації продовжує вважати захоплення Бахмута ключовою терміновою метою у війні проти України.

Про це повідомляє УНІАН з посиланням на Міністерство оборони Великої Британії.

«Протягом останніх чотирьох днів досить імовірно, що Росія передислокувала до кількох батальйонів для зміцнення Бахмутcького сектору», – посилається Міноборони Британії на дані розвідки.

Зокрема, цьому передували тактичні успіхи українських сил, здобуті на флангах біля міста до середини травня, і публічно озвучені сумніви щодо налаштованості сил групи «Вагнер» продовжувати бойові дії у цьому секторі.

Читати ще: У Міноборони озвучили втрати росіян на Бахмутському напрямку

При цьому, оскільки Росія ймовірно тримає в Україні відносно невелику кількість незадіяних бойових підрозділів, ця передислокація свідчить про значну рішучість російського командування.

«Керівництво Росії, ймовірно, продовжує вбачати захоплення Бахмута як ключову невідкладну воєнну мету, яка би дозволила їм стверджувати про певний рівень успіху у конфлікті», – заявила розвідка.

Аналітики Інституту вивчення війни вважають, що Росія стягнула до Бахмуту елітні підрозділи, але фланги росіян, схоже, залишаються слабкими. Аналітики відзначили, що ЗСУ своїми контратаками, вочевидь, усунули загрозу оточення Росією українських військ в Бахмуті і змусили російські війська виділити мізерні військові ресурси для захисту від обмежених і локальних наступальних зусиль, як, ймовірно, і планувало українське командування.

За словами заступника міністра оборони України Ганни Маляр, українські військові продовжують просуватися на флангах під Бахмутом. Проте звільнення територій дається нелегко, оскільки російські окупанти активно намагаються повернути втрачені позиції.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus