USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Росія підтвердила затримання двох українських прикордонників

4 Жовтня 2017 18:26
Російська сторона офіційно підтвердила затримання двох військовослужбовців Держприкордонслужби України поблизу україно-російського державного кордону на кордоні Сумської області.

Про це повідомив журналістам у середу в Києві перший заступник голови Державної прикордонної служби України Василь Серватюк, передає «Інтерфакс-Україна».

«Російська сторона поінформувала, що нею затримано двох громадян України, які заявили, що вони є військовослужбовцями державної прикордонної служби України», – сказав Серватюк. Він пояснив, що російська сторона просить надати документи про затриманих.

Серватюк нагадав, що з вечора вівторка Держприкордонслужба не мала інформації про місцезнаходження своїх офіцерів.

Підтвердження від російської сторони, за словами першого заступника голови Держприкордонслужби, отримано після того, як українське прикордонне відомство звернулося в прикордонне відомство Російської Федерації.

«Я не знаю, яким буде судове рішення. Сподіваюся, що завтра воно буде оперативно розглянуто і це дасть можливість здійснити передачу, якщо ні, тоді будемо чекати цю процедуру, коли вона завершиться», – сказав Серватюк.

3 жовтня 2 офіцери відділу прикордонної служби «Зноб-Новгородське» Сумського прикордонного загону здійснювали моніторинг ділянки державного кордону, а близько 20:00 зв'язок з ними перервався. У російських ЗМІ з'явилася інформація, що нібито російські прикордонники затримали двох українських прикордонників.

Прокуратура Сумської області за фактом зникнення двох співробітників відділу прикордонної служби «Зноб-Новгородське» Сумського прикордонного загону розпочала кримінальне провадження. Відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено 4 жовтня 2017 року за п. 1 ч. 2 ст. 115 КК України з попередньою кваліфікацією – безвісне зникнення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus