USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Росія поверне захоплені українські кораблі 18 листопада

17 Листопада 2019 15:15
Захоплені рік тому біля Керченської протоки українські катери «Нікополь» і «Бердянськ» та буксир «Яни Капу» повернуть Україні 18 листопада.

Про це «Интерфаксу» повідомили в так званому «прикордонному управлінні ФСБ в республіці Крим».

У відомстві розповіли, що українські кораблі йдуть на буксирі до погодженого місця зустрічі, де 18 листопада їх повернуть Україні. Інші деталі процедури «прикордонники» відмовились розкривати.

Раніше сьогодні, 17 листопада, стало відомо, що українські катери «Нікополь» і «Бердянськ» та буксир «Яни Капу» покидають анексовану Керч.

Як повідомлялося, 25 листопада 2018 року російські силовики біля берегів анексованого Криму обстріляли й захопили три кораблі Військово-морських сил України: катери «Бердянськ», «Нікополь» і буксир «Яни Капу», що прямували з Одеси до Маріуполя, а також їх екіпажі. У полон потрапили 24 українці, троє з них були поранені.

Підконтрольний Росії «суд» в окупованому Криму заарештував всіх затриманих українських військових за обвинуваченням у нібито незаконному перетині кордону. Зараз вони утримуються в СІЗО в Москві.

25 травня 2019 року Міжнародний трибунал ООН з морського права постановив, що Росія повинна негайно звільнити заарештованих і повернути Україні затримані разом з ними кораблі ВМФ. У відповідь в МЗС РФ заявили, що керченський інцидент нібито не підпадає під юрисдикцію цього трибуналу.

7 вересня 2019 року між Україною та Росією відбувся обмін утримуваними особами у форматі 35 на 35. До України повернулися 11 незаконно засуджених у Росії співгромадян та 24 моряки, яких Росія захопила в районі Керченської протоки у листопаді 2018 року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Прикордонник Показати IP 17 Листопада 2019 19:29
"військові" "кораблі" повинні бути на карантині 40 днів?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus