USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.86

Росія провалила випробування ракети «Сармат», коли Байден був у Києві, – ЗМІ

22 Лютого 2023 10:30
У Сполучених Штатах Америки вважають, що Росія провела провальне випробування ракети «Сармат» під час візиту Джо Байдена в Україну.

За словами двох офіційних осіб США, випробувальний запуск міжконтинентальної балістичної ракети відбувся в понеділок. За даними CNN, Росія заздалегідь повідомила Штати про запуск, а в Білому домі не розглядають його як крок у бік ескалації.

Офіційні особи переконані, що випробування важкої ракети «Сармат» провалилося. Чиновники вважають, що Путін підкреслив би важливість запуску під час свого звернення до росіян, якби воно було успішним.

Ракета «Сармат» з’явилася на озброєнні РФ для заміни радянських міжконтинентальних балістичних ракет Р-36М2 «Воєвода». Її розробка велася в Державному ракетному центрі імені Макєєва з 2009 року.

Її довжина становить 35,5 м, стартова маса – 208,1 тонни, а максимальна дальність – 18000 км. Експерти вважають, що одна ракета може нести від 10 до 15 боєголовок.

У червні 2022 року Путін оголосив про успішне випробування міжконтинентальної балістичної ракети і заявив, що перший комплекс стане на бойове чергування в кінці року.

Під час вчорашнього виступу з посланням до Федеральних Зборів РФ Путін заявив, що Росія призупиняє участь у договорі про скорочення стратегічних наступальних озброєнь з США. Також він доручив забезпечити готовність до випробування російської ядерної зброї.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus