USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.10
  • PLN 9.76 9.92

Росія вночі вдарила по Львову: загинули четверо людей, 9 поранено

6 Липня 2023 08:01
Вночі 6 липня російська ракета влучила у багатоквартирний будинок у Львові. Внаслідок російського ракетного обстрілу пошкоджено багатоквартирний будинок. Зруйновано 3 та 4 поверхи у двох під’їздах, є загиблі.

Про це повідомив міністр внутрішніх справ Ігор Клименко.

«Триває пошуково-рятувальна операція. Станом на 7:00 загинуло 4 людини, травмовано – 9. Співробітники ДСНС врятували 7 осіб, евакуювали – 64», – розповів подробиці Клименко.

Міністр додав, що рятувальники продовжують розбирати завали. Також на місці працюють психологи. Розгорнуто мобільні поліцейські пункти, де приймають заяви від потерпілих та надають необхідну допомогу.

«Всі працюють без спочинку. Є інформація, що під завалами ще залишаються люди», – уточнив Клименко.
Як повідомив мер міста Андрій Садовий, внаслідок ракетної атаки росіян було зруйновано понад 50 помешкань.

«Сьогодні Львів зазнав однієї з наймасштабніших атак на цивільну інфраструктуру. Є загиблі та поранені. Наразі тіла трьох людей забрали з-під завалів. Надзвичайними ще працюють, ймовірно, будуть ще загиблі», – зазначив мер.

Садовий додав, що будинкам просто зносило дахи, пошкоджено офісний комплекс, гуртожиток університету «Львівська політехніка». Втім мер пообіцяв відновити усі пошкоджені будівлі найближчим часом. Найсумніше, що загинули люди.

«Ситуація складна. Хочу подякувати усім службам. Якщо оцінювати у грошах, то це десятки мільйонів гривень», – додав Садовий.

На нічний удар по Львову відреагував Президент України Володимир Зеленський. «Львів. Наслідки нічного удару російських терористів. На жаль, є поранені та загиблі. Мої співчуття рідним», – поінформував Президент.

«Обов’язково буде відповідь ворогові. Відчутна», – додав він.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Зільберт Показати IP 6 Липня 2023 08:31
зЕленський вже готує чергову промову № 498
Анонім до Зільберт Показати IP 6 Липня 2023 15:39
якби ти щось могло, то також підготувало б, а так тільки здатне на те, щоб бздіти в коментарях
Анонім Показати IP 6 Липня 2023 10:14
краще б дали нам більше засобів ппо, а не кормили мільйони наших біженців, як мінімум половина з них може повернутися додому, бо живуть не в зоні бойових дій. Але Захід робить завжди лише те, що вигідно,прикрашаючи це гарними словами. З такими союзничками і ворогів не треба, але нажаль у нас є ще й вороги.
Анонім до Анонім Показати IP 6 Липня 2023 11:28
ППО прикриває Київ та кончу-заспу.
Анонім до Анонім Показати IP 6 Липня 2023 13:56
то добре, що Київ прикривають,багато дітей там вчиться у внз з усієї України, моя дитина цього року також планує туди вступати. В тому, що прикривають столицю немає нічого поганого. Жахливо, що Україні мало дають систем ППО, хоча як мільярдерів наших з баблом виїхало на Захід немало, так і дешевої робочої української сили, яка буде підіймати там економіку. Замало щедрості збоку західних країн для нас, а ми на неї маємо право.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus