USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Росія вже програла війну в Україні. В Білому домі пояснили чому

5 Травня 2022 08:35
Влада рф уже провалила всі свої цілі, визначені перед початком масштабного вторгнення в Україну та програла війну з точки зору власних уявлень про перемогу.

Про це заявила на брифінгу у Вашингтоні речниця Білого дому Джен Псакі, повідомляє Укрінформ.

«Важливо зазначити й не випускати з поля зору, як це (свою перемогу – ред.) визначали для себе росіяни. Вони вже програли – за своїм визначенням», – зауважила речниця адміністрації президента США Джо Байдена.

Вона пояснила, що в кремлі планували захопити значну частину території України, у тому числі на півночі, але зробити цього їм не вдалося.

«Президент путін не проведе маршу вулицями Києва. Вони не заволодіють територіальною цілісністю й суверенітетом цієї країни. Їм не вдалося розділили НАТО», – наголосила Псакі.

Речниця Білого дому підкреслила, що на нинішньому етапі США докладають зусиль, аби зміцнити позиції України за столом переговорів як шляхом посилення зброєю на полі бою, так і забезпеченням будь-яких потреб української сторони.

До слова, напередодні Джо Байден заявив, що Сполучені Штати не виключають запровадження нових санкцій проти росії та планують обговорити це питання з іншими країнами G7.

Крім того, як пише газета The New York Times, посилаючись на відомості американських чиновників, завдяки тому, що США надали Україні розвідувальні дані про підрозділи російської федерації, українська сторона змогла вбити багатьох генералів супротивника.

Штати допомагали Україні націлюватися, і такі дії є частиною секретної допомоги адміністрації американського президента Джо Байдена Києву стосовно надання бойових розвідданих в режими реального часу, цитує американське видання УНІАН.

За даними видання, українській стороні також передавали відомості стосовно можливого переміщення військ рф. Водночас США не надають розвіддані, які стосуються найвищих лідерів Росії.

Офіційний представник Пентагону Джон Кірбі заявив, що американська сторона надає Києву відомості та розвіддані, які можуть бути використані для захисту.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus