USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Росія закрила доступ до даних про рівень радіації на Запорізькій АЕС

14 Червня 2023 19:56
Російські окупанти, які тимчасово контролюють Запорізьку АЕС, зупинили автоматичне передавання Україні даних про рівень радіації на станції з датчиків.

Про це повідомив в.о. голови Державної інспекції з ядерного регулювання Олег Коріков, передає ТСН.

«Два тижні тому за командою з Москви припинилося автоматичне передавання даних з датчиків радіаційного моніторингу, розташованих на промисловому майданчику Запорізької АЕС», – розповів він.

Читати ще: Росія облаштувала бойові позиції на дахах будівель реакторів ЗАЕС

Через терористичні дії росіян фахівці Міжнародного агентства з атомної енергії, які перебувають на території ЗАЕС, змушені фотографувати чи записувати інформацію з датчиків та передавати дані до штаб-квартири МАГАТЕ.

Він зазначив, що пізніше у штаб-квартирі ці дані вводять до відповідної системи, до якої мають доступ усі країни-члени МАГАТЕ, зокрема Україна.

Раніше генеральний директор МАГАТЕ Рафаель Гроссі відклав заплановану на 14 червня поїздку на Запорізьку АЕС.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus