USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Росіянам день в Україні коштуватиме 784 гривні

7 Квітня 2014 10:04
В Україні запрацювали нові правила, згідно з якими росіяни можуть гостювати на території нашої країни не більше 90 днів протягом півроку. На наступні 90 днів вони стануть нев'їзними.

"В РФ з січня скасували домовленість, і їздити туди "по дружбі" стало неможливо. Україна з РФ три місяці вела переговори, щоб повернути раніше діючу норму. Але безрезультатно, і нам довелося застосувати симетричні заходи, - повідомив Слободян. - Строк 180 днів перебування у нас відраховуватимо за останні півроку". Нововведення не поширюється на громадян РФ і України, які проживають у прикордонних населених пунктах, на студентів і хворих, які приїхали на лікування, - пише ТСН.

За порушення режиму перебування доведеться заплатити штраф в 340-680 гривень. При цьому може також вводитися заборона на повторний в'їзд в країну

У Держкомкордоні повідомили, що Україна посилила прикордонний контроль з Росією. У день не пропускають в середньому 200 осіб. Найчастіше через документи або коли людина не може точно сказати, до кого в Україні їде. Причиною відмови є також і недостатня кількість грошей. "Фінконтроль і раніше був, але поки відносини між РФ і Україною були хорошими, увагу на це особливо не звертали.

Тепер же на кожен день перебування має бути 784 гривні, але не менше 4700 гривень на одну поїздку або лист від родичів, що вони беруть на себе зобов'язання утримувати (є і низка інших випадків)", - зазначили в Держкомкордоні.

Нові правила не торкнуться більшості росіян, які їдуть в Україну на екскурсію чи до родичів. Винятком є громадяни РФ, які працюють в Україні, часто без офіційного оформлення. Рішенням проблеми для таких людей є отримання дозволу на роботу і виду на проживання.
"Потрібно, щоб тут були родичі або вийти заміж, або ж легально працевлаштуватися. А на роботу без виду на проживання не візьмуть. Замкнуте коло", - пише росіянка в мережі.
"Працевлаштовує мігранта роботодавець - він надсилає необхідну заявку, і, якщо дадуть добро, мігрант отримує посвідку на проживання автоматично", - повідомила міграційний юрист Ксенія Проконова.
Зі слів юриста, дозвіл на роботу коштує близько 4000 грн. Вид на проживання оформлюється за 15 днів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Вова Показати IP 7 Квітня 2014 10:12
це правильно!!!!!!!!!!!!!!!!!!хай тут не вештаються
чечен Показати IP 7 Квітня 2014 10:56
ничего нового так и было раньше
Гость Показати IP 7 Квітня 2014 11:11
Це дужде правильно. А деж беруться стільки сепаратистів у Донецьку,Луганську, Харкові.Їх цих кацапів у нас більше,ніж українців.І всіх їх відслідкувати-просто неможливо.Бо кордони у нас ніхто по належному не охороняяє і вони доступні всім кому не лень.
Єс до Гость Показати IP 7 Квітня 2014 14:27
Де там правильно? Кому треба і за 10 днів тут наробить шкоди, не те, що 90. Нічого нового і толкового. Прості росіяни не винуваті. А скільки наших там? Мільйони!!!! От хто постраждає. Роботи ж у нас нема.
Дід Панас Показати IP 7 Квітня 2014 12:35
О, росіяни нам зроблять зустрічно те ж саме, і заробітчани не зможуть переслати грошей своїм сімям, вони тоді цю владу почіпляють на гілляках. В Україні ж роботи нема, та й не буде після цих нововведень хунти.
88 Показати IP 7 Квітня 2014 12:48
кацапський зброд нам непотрібен!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus