USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

В Україні ввели обмеження строку перебування росіян

7 Квітня 2014 08:25
Відсьогодні Держприкордонслужба вводить обмеження присутності громадян Росії в Україні на термін до 90 днів протягом півроку. "Це рішення - відповідь на введення обмежень російською стороною, яка з 1 січня 2014-го встановила такі ж терміни перебування на території РФ для наших громадян", - йдеться у прес-службі відомства.

При цьому, як пише ТСН, нові правила "вдарять" по росіянах, які працюють в Україні, або змішаним сім'ям.

"Якщо раніше громадяни РФ могли в'їхати в Україну на три місяці, оформивши на цей час міграційну картку. Після чого можна було приїхати на кордон, отримати нову картку на той же термін і далі жити в Україні. Тепер після закінчення трьох місяців громадянам РФ не можна перебувати в нашій країні ще три місяці і тільки потім можна в'їхати знову", - пояснив юрист Олег Веремієнко.

Зі слів юристів, вирішити проблему росіяни зможуть, отримавши дозвіл на проживання або офіційний дозвіл на роботу. Однак зробити це не так просто. "Живу в Києві вісім років, працюю економістом. Оформляла вид на проживання рік. Довелося прописатися у знайомих в Донецьку, довести, що маю тут рідних, адже моя бабуся родом з України", - розповіла росіянка Олена.

Раніше прем'єр-міністр Арсеній Яценюк заявив, що уряд України відмовився від ідеї введення віз для громадян РФ.

l
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
ррр Показати IP 7 Квітня 2014 09:56
було б добре ще велику українську стіну збудувати на кордоні з парашкою на кшталт китайської...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus