USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

Росіяни обстрілюють школи й лікарні на окупованій Херсонщині, – Генштаб

18 Лютого 2023 19:15
Росіяни протягом доби завдали 16 ракетних ударів, зокрема по цивільній інфраструктурі Хмельницького та Українська Донецької області. Внаслідок цього є пошкодження житлових будинків та жертви серед цивільного населення. Крім того, ворог завдав чотирьох авіаційних ударів та здійснив понад 30 обстрілів з реактивних систем залпового вогню.

Загроза подальших ударів залишається високою по всій території України. Про це інфрмує Генштаб ЗСУ.

Ворог не відмовляється від своїх загарбницьких планів, попри значні втрати. Основні зусилля зосереджує на веденні наступальних дій на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Шахтарському напрямках.

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках наступальних угруповань противника не виявлено. Ворожих обстрілів зазнали райони понад 20 населених пунктів. Серед них – Ветеринарне, Козача Лопань, Стрілеча, Огірцеве, Веселе, Красне Перше на Харківщині.

На Куп’янському та Лиманському напрямках противник обстріляв Новомлинськ, Дворічну, Гряниківку, Куп’янськ, Берестове Харківської області; Стельмахівку, Невське, Червонопопівку, Діброву, Білогорівку Луганської області та Спірне Донецької.

На Бахмутському напрямку обстрілів зазнали понад 18 населених пунктів, зокрема Залізнянське, Бахмут, Іванівське, Кліщіївка, Курдюмівка та Нью-Йорк Донецької області.

На Авдіївському та Шахтарському напрямках противник здійснив артилерійські обстріли 13 населених пунктів. Серед них – Авдіївка, Водяне, Веселе, Невельське, Георгіївка, Мар’їнка, Богоявленка, Велика Новосілка, Золота Нива, Вугледар та Нескучне Донецької області.

На Запорізькому напрямку вогневого ураження зазнали райони населених пунктів Времівка Донецької області та Малинівка, Степове, Малі Щербаки, Новоданилівка, Мала Токмачка і Білогір’я Запорізької.

На Херсонському напрямку від ворожого артилерійського вогню постраждали передмістя та місто Херсон, а також райони понад 20 населених пунктів, включаючи Берислав, Козацьке, Веселе, Антонівку, Велетенське та Берегове Херсонської області.

З метою формування негативного ставлення до України та дискредитації Збройних сил України серед цивільного населення на тимчасово зайнятій території Херсонської області противник здійснює артилерійські обстріли підконтрольних їм територій. Ураженню піддаються медичні заклади, житлові будинки та заклади освіти.

Авіація Сил оборони протягом доби завдала чотирьох ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки окупантів.

Сили оборони протягом поточної доби знищили дві крилаті ракети «Калібр».

Підрозділи ракетних військ і артилерії Сил оборони України уразили один район зосередження живої сили противника.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus