USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Росіяни розстріляли полонених бійців ЗСУ на півдні. Відео 18+

27 Грудня 2023 15:49
Прокуратура розпочала розслідування за фактом розстрілу ворогом українських військовополонених під Запоріжжям.

Про це повідомила пресслужба Офісу генерального прокурора в середу, 27 грудня.

За даними слідства, військовослужбовці армії Росії у грудні 2023 року під час бойового зіткнення із Силами оборони України поблизу населеного пункту Роботине Запорізької області взяли у полон трьох українських захисників. Через годину, у порушення ст. 3 Женевської конвенції про поводження з військовополоненими, окупанти їх розстріляли.

Відео злочину окупантів виклав у мережі український військовий кореспондент Андрій Цаплієнко.

«Це відео стане черговим документом на міжнародному трибуналі. На ньому видно, як трьох десантників поставили на коліна і розстріляли з відстані в кілька метрів», – наголосив журналіст.

Він зауважив, що «за розстрілом полонених спостерігає людина в однострої... ймовірно, це російський військовий, який командує стратою».

«Відео, зняте дроном, є підтвердженням того, що окупанти просто нелюди, які не дотримуються правил та звичаїв ведення війни», – резюмував Цаплієнко.

Увага, на відео присутні сцени насилля!
«
За процесуального керівництва Запорізької обласної прокуратури розпочато кримінальне провадження за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством», – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що впродовж останнього місяця у мережі зʼявилося відео страти російськими військовослужбовцями українських воїнів, які здавалися в полон. Також зафіксовано використання українських військовополонених у якості «живого щита» на лінії зіткнення.

Читати ще: Розстріл полонених бійців ЗСУ: що відомо про новий звірячий злочин окупантів. Відео 18+

За фактами вчинення військовослужбовцями РФ воєнних злочинів триває досудове розслідування.

Нагадаємо, у березні в мережі поширилось відео, на якому російські військові розстріляли українського воїна після того, як він сказав «Слава Україні». СБУ встановила ім’я вбитогоОлександр Мацієвський. Він був снайпером 163 батальйону 119 окремої бригади ТРО Чернігівської області.

Військового розстріляли 30 грудня 2022 року. Його тіло було повернуто додому у лютому 2023 року. Президент Володимир Зеленський надав Мацієвському звання Героя України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus