USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.70 9.90

«Ростріляли беззбройних»: в ЗСУ підтвердили, що росіяни стратили двох полонених воїнів

3 Грудня 2023 09:09
Російські окупанти розстріляли двох беззбройних українських полонених – раніше в мережі зʼявилося відео страти військових.

Про це повідомило Управління стратегічних комунікацій ЗСУ.

Речник обʼєднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку полковник Олександр Штупун нагадав, що подібні злочини не мають строку давності, всі докази будуть передані у відповідні міжнародні інституції, які займаються воєнними злочинами.

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець повідомив, що звернеться до Організації Обʼєднаних Націй і Червоного Хреста через відео зі стратою українських військовополонених.

Читати ще: Розстріл полонених бійців ЗСУ: що відомо про новий звірячий злочин окупантів. Відео 18+

Посадовець зауважив, що на кадрах чітко видно, як українські захисники виконують необхідні кроки, котрі показують, що вони здаються у полон: бійці були без зброї з піднятими догори руками.

Напередодні відео розстрілу опублікував Telegram-канал DeepState. На кадрах видно, як група військових розстрілює двох інших військовослужбовців, які виходять із бліндажа, один із них тримає руки за головою.

За даними DeepState, це сталося біля Степового Донецької області, коли окупанти зайшли на позиції 45 окремого стрілецького батальйону.

Читати ще: Росіяни розстріляли українського військовополоненого після слів «Слава Україні». Відео 18+

«Ворог зайшов на позиції 45-го ОСБ. Під час зачистки росіяни знайшли бліндаж, в якому були наші хлопці. Вони вимушено здавалися через нестачу БК. Відразу як вийшов другий боєць, ... просто розстріляли обох», – зазначається в повідомленні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus