USD 39.76 40.00
  • USD 39.76 40.00
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.85 10.00

Може бути технічний колапс: пояснили, як росіяни самі собі влаштовують пастку активними артобстрілами України

25 Липня 2022 12:32
Під час масованих артилерійських обстрілів території України російські окупанти використовують установки, до яких не мають запасних стволів.

Про це повідомили в Управлінні стратегічних комунікацій ЗСУ, передає УНІАН.

Для обстрілів території України російські окупанти використовують 203-мм САУ 2С7М "Малка" (модернізовану радянську "Півонію").

Використовуючи тактику вогневого валу, російські окупанти швидко зношують техніку.

"Витрачають не тільки величезну кількість боєприпасів, але й зношують озброєння. По суті це те, що можна називати технічним колапсом, який для РОА неминучий", – кажуть військові.

Читати ще: За добу ЗСУ знищили 180 окупантів, літак, 8 танків та 4 крилаті ракети

Річ у тім, що запасних частин для цих установок росіяни не виготовляють, тож і шляхів виходу з критичної ситуації не мають.

"Для розуміння: у кожного ствола є ресурс. Коли ресурс вичерпується, зростає ризик розриву під час пострілу. У цього ствола він давно минув. До речі, виробництва нарізних 2А44 в Росії немає. Тобто, навіть не будучи знищеною, САУ не зможе більше ніколи стріляти, якщо десь на складі не завалявся ствол 2А44. А навіть якщо й завалявся, то на підході решта "калік", – пояснили в Страткомі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus