USD 39.70 40.05
  • USD 39.70 40.05
  • EUR 39.95 40.20
  • PLN 9.92 10.10

Росіяни застосовують фосфорні бомби: Третя штурмова – про складність боїв в Авдіївці

16 Лютого 2024 11:43
Третя окрема штурмова бригада пояснила, чим бойові дії в Авдіївці наразі відрізняються від боїв, які були у Бахмуті з тодішньою ПВК «Вагнер».

Пояснення надав пресофіцер 3-ї ОШБр Олександр Бородін в ефірі національного телемарафону новин, передає УП.

«Бо (в Авдіївці – ред.) у ворога велизна кількість КАБів і техніки. «Вагнера» (в Бахмуті – ред.) берегли техніку і працювали переважно людьми. Тут (в Авдіївці – ред.) – танкові атаки разом з піхотою, велика кількість БТР та БМП, авіації та FPV-дронів.

Такого в Бахмуті під час «Вагнерів» не було. Там було складно, але зараз – надскладно», – заявив Бородін.

Пресофіцер додав, що на деяких ділянках оборонні дії ведуться на 360 градусів ураження від ворога. Він уточнив, що не має на увазі оточення. При цьому ворог постійно перекидає нові сили в район Авдіївки.

Читати ще: Втрати особового складу росіян в Україні перевалили за 400 тисяч, ‒ Генштаб

Також, за повідомленням пресслужби третьої штрурмової бригади у Telegram, російські загарбники застосували в Авдіївці фосфорні снаряди. Внаслідок цього відбулося загоряння цистерн з мазутом.

Воїни показали кадри з коксохімічного заводу в Авдіївці. Отруйний смог розповсюджується всією територією заводу.
Нагадаємо, 15 лютого Третя окрема штурмова бригада підтвердила, що була терміново передислокована для посилення українських військ у районі Авдіївки, а також повідомила, що на Авдіївському напрямку двом бригадам ворога завдано критичного ураження, проте українським захисниками доводиться «воювати на 360 градусів», а росіяни перекидають до Авдіївки нові сили.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Клава Показати IP 17 Лютого 2024 02:19
і знову - заборонена зброя.. чому мовчить ООН ?..

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus