USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Росії через санкції бракує дронів: командування має обмежені тактичні успіхи, – британська розвідка

6 Вересня 2022 10:39
Українські захисники лише за один день, 21 серпня, збили 3 російські тактичні безпілотники типу «Орлан-10». Це є серйозним ударом для країни-агресорки, адже нові БпЛА росія не може виготовити через брак компонентів.

Як пише 24 канал, про це повідомили у розвідці Британії.

Як розповіли британські розвідники, така ситуація склалася завдяки міжнародним санкціям.

Як зменшилася кількість російських безпілотників

На початку серпня ЗМІ повідомляли про 27 вильотів російських безпілотних літальних апаратів на західному березі Дніпра щодня. Тоді як протягом серпня окупанти здійснювали 50 вильотів на день.

«Останніми роками російська доктрина надає все більш помітну роль БпЛА, зокрема для виявлення цілей для ударів артилерії. БпЛА можуть бути вразливими як до кінетичних ефектів, коли їх збивають безпосередньо, так і до електронних перешкод», – пояснили розвідники.

У розвідці припустили, що з огляду на бойові втрати росія намагається зберегти запаси БпЛА.Обмежена доступність розвідувальних БпЛА, ймовірно, погіршує тактичну обізнаність командирів і все більше заважає російським операціям.

Путін просив в Ірана безпілотники

Радник з нацбезпеки США Джейк Салліван 11 липня повідомив, що Білий дім має інформацію про те, що Іран може поставити росії ударні безпілотники і готується навчити російські війська використовувати їх. У відповідь міністр закордонних справ Ірану Нассер Канаані заявив, що Іран не постачатиме росії зброю, зокрема безпілотники.

У середині липня путін здійснив один з рідкісних іноземних візитів у 2022 році, відвідавши Іран. Лідер ісламської революції в Ірані Сеєд Алі Хосейні Хаменеї після зустрічі з путіним підтримав російську агресію проти України. У МЗС України дії Ірану назвали неприпустимими.

Повідомлялося, що путін, ймовірно, особисто їздив в Іран домовлятися щодо безпілотників. Уже на початку серпня американський Інститут вивчення війни повідомляв, що Іран міг відправити БпЛА до росії для польових випробувань. Американська розвідка OSINT повідомляє, що до агресора виїхали й іранські пілоти для навчання на їхніх літаках Су.

Речниця Білого дому Карін Жан-П’єр 30 серпня підтвердила поширювану до того у ЗМІ інформацію, що, за даними США, Росія отримала від Ірану бойові безпілотні літальні апарати.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus