USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

Російська влада не була готова до санкцій, Путін приховав вторгнення, – джерело

2 Березня 2022 12:27
Представники російської влади не були готові до введених проти країни санкцій, оскільки президент РФ Володимир Путін приховав план вторгнення в Україну від багатьох політиків.

Про це пише телеграм-канал Агентство.

З джерел в уряді РФ та співрозмовниками, близькими до фінансово-економічного блоку кабінету міністрів випливає:

Багато високопоставлених чиновників – членів кабінету міністрів та глав великих держкомпаній – не були готові до рішення Володимира Путіна про початок війни в Україні. Зі слів одного з високопосадовців випливає, що він «не знав» про те, що це буде повномасштабне вторгнення. Когось із них новина про введення військ шокувала. «Це пи***ць», – лаконічно відповіло високопоставлене джерело у Білому домі. Як розповідає співрозмовник, близький до уряду, кабінет готувався до санкцій у відповідь на визнання незалежності «ЛНР» та «ДНР», але не був у курсі рішення про велику війну.


Читати ще: У російському Бєлгороді на межі з Чернігівщиною лікарні перепрофільовують на військові шпиталі, а в Мозирі морги забиті трупами чеченців

Виявилося, що уряд не готувався до рівня санкційного тиску, який весь світ почав надавати на Росію у відповідь на агресію. Останнім часом російським чиновникам найстрашнішим заходом здавалося відключення від SWIFT, каже співрозмовник у керівництві однієї з держкомпаній. До такого сценарію вони готувалися – з початку року в уряді проходило кілька нарад на тему можливих санкцій, а великих компаніях проводили звані стрес-тести у разі відключення Росії від SWIFT, заборони постачання західного софту, серверів і чіпів. Проте ефект від найстрашніших санкцій, наприклад, щодо російських резервів, а також від відходу з російського ринку чи не всіх західних компаній, ніхто не прораховував, випливає зі слів наших співрозмовників.

У минулому російське керівництво відмовлялося від надто агресивної політики під впливом сценаріїв економістів. Наприклад, у березні 2014 року уряд прораховував ризики приєднання Донецької, Луганської та Харківської областей до Росії, і тоді на цей крок не пішли зокрема тому, що російська економіка, згідно з розрахунками, не була готова до цього, згадує колишній урядовець.

«Всі в ах*ї, каже співрозмовник, близький до адміністрації президента, відповідаючи на запитання про настрої, що панують серед співробітників Кремля. Але піти у відставку чиновникам не можна, оскільки це буде зрадою: «Звільнитися можна лише на зону», – іронізує співрозмовник, близький до уряду.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus