USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.70 9.88

Російські командири відмовляються від участі в бойових діях, – Генштаб ЗСУ

3 Квітня 2022 07:56
Розпочалася тридцять дев’ята доба героїчного протистояння Українського народу російському воєнному вторгненню.

Як повідомляє Генштаб ЗСУ, збройні сили російської федерації продовжують агресію проти України. Триває відведення окупаційних військ на окремих напрямках.

Морально-психологічний стан особового складу противника та рівень мотивації залишаються на вкрай низькому рівні. Командири різних рівнів 3-ї мотострілецької дивізії 20-ї загальновійськової армії Західного військового округу відмовляються від участі в бойових діях. Крім того, військовослужбовці масово пишуть рапорти на звільнення.

Особовий склад двох батальйонно-тактичних груп 4-ї військової бази зі складу 58-ї

загальновійськової армії Південного військового округу, відмовились брати участь у бойових діях на території України. Сплановано їхнє повернення до пунктів постійної дислокації.

Для поповнення втрат особового складу російське керівництво здійснює агітацію цивільного населення щодо вступу до лав збройних сил. Такі заходи проводять і на території РФ, і на тимчасово окупованих територіях Донецької, Луганської областей та автономної республіки Крим.

Відбуваються систематичні порушення вимог Міжнародного гуманітарного права щодо ведення війни. Російські окупанти продовжують розміщувати озброєння та військову техніку в безпосередній близькості до житлової інфраструктури населених пунктів, проводять фільтраційні заходи на тимчасово зайнятих територіях, вчиняють насильство стосовно місцевих жителів, вдаються до мародерства та пограбувань.

На території Донецької та Луганської областей захисники та захисниці України за минулу добу відбили шість атак ворога, знищили чотири танки, шість одиниць броньованої та сім одиниць автомобільної техніки противника.

Угрупованням Повітряних сил Збройних сил України за попередню добу було уражено вісім повітряних цілей: два літаки, один вертоліт, один БПЛА та чотири крилаті ракети. Авіація Повітряних сил продовжувала завдавати удари по місцях скупчення військ противника, колонах військової техніки та логістичних центрах.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus