USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Російські літаки з Білорусі здійснили масований ракетний удар по Україні

25 Червня 2022 07:58
Над ранок 25 червня російські ВПС з території Білорусі здійснили масований ракетний удар по Київській, Чернігівській та Житомирській областях.

Як повідомляє Telegram-канал моніторингової групи Білоруський Гаюн, перший запуск був приблизно о 3.45 з повітря.

«Ймовірно, вильоти бомбардувальників були з території РФ, тому про зльоти з Білорусі (Барановичі, Лунинець, Ліда, Мачулищі) у нас інформації не було. Схема раніше була такою: зліт авіації з аеродромів РФ, вхід у повітряний простір Білорусі, підліт близько до кордону з Україною, запуск ракет, поки літак над Білоруссю (щоб його не збили), розворот. І назад теж повертаються до РФ», – йдеться у повідомленні.

Спостерігачі припускають, що російські літаки перебували на великій висоті, тому про запуски ракет стало відомо лише за специфічним слідом, що супроводжується звуком, схожим на вибух.

Читати ще: Чому РФ посилила ракетні удари по Україні: у Міноборони назвали справжню причину

«Скільки всього було запусків з боку території Білорусі (з повітря і, можливо, землі) – чекатимемо на офіційну інформацію від ЗСУ, зібрану технічними засобами», – зазначили у повідомленні.

Після першого запуску ракет російська авіація здійснила повторний удар близько 5.40 ранку. У повідомленні йдеться про запуск щонайменше 4 ракет.

За попередньою інформацією, всього російські літаки використали не менше ніж два десятки ракет для обстрілу української території.

Вранці російські окупанти завдали ракетного удару по селищу Десна Чернігівської області. Також цього ж ранку під час оголошеної близько 3.30 повітряної тривоги у Київській області пролунали вибухи, більша частина з яких була наслідком роботи української ППО.

Крім того, тільки поблизу Житомира за цей ранок прозвучало понад 10 вибухів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
007 Показати IP 25 Червня 2022 09:57
То дуже низько летить , то за високо , і ні як не можуть збити ППО . Це як поганому танцюристу щось мішає . А люди гинуть .
Джек Показати IP 25 Червня 2022 11:11
40 ракет це 10 літаків! Чого ні один не збитий?
Просто до Джек Показати IP 25 Червня 2022 12:30
Бо вони всі були над територією Білорусі. Бо це була провокація. Чи ви теж дуже хочете другий фронт?
Анонім до Просто Показати IP 25 Червня 2022 13:46
Взагалі не зоозуміло, чого такі хоробрі розумники сидять вдома на диванах і п..ть з претензіями «а чого літака не збили? а чого ППО не так спрацювали?» То у воєнкомат, на фронт і зай покажуть всім як треба, якщо у всьому обізнані, все всіють і можуть((
Б.С Показати IP 25 Червня 2022 22:29
Прихильники найжорстокіших заходів – це або професіонали бойової підготовки, ліболюбітелі спостерігати бій з безпечного місця. Другий варіант, на жаль, зустрічається частіше

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus