USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Експерт пояснив, як втеча ворога з Херсона може вплинути на інші напрямки

11 Листопада 2022 16:29
ЗСУ мають активно знищувати правобережне угруповання окупантів, яке тікає з Херсона за Дніпро. В іншому випадку ці 20-30 тисяч стануть істотним посиленням для ворожого війська на іншому напрямку, наприклад, в Донецькій області. І тоді українським захисникам доведеться відступати з втратами.

Такою думкою поділився військовий експерт Роман Світан у коментарі на YouTube-каналі УНІАН.

За його словами, у ЗСУ достатньо засобів, щоб наносити удари по окупантам, які втікають. Для цього є HIMARS, інша артилерія, ракети М31 тощо. А противник зможе відходити тільки переправами або мостами.

Читати ще: У центрі Херсона підняли український прапор. Відео

«Якщо ми не будемо стріляти на відході, тобто випустимо це угруповання на лівий берег, по-перше, будуть питання в українців до нашого військово-політичного керівництва. Що це таке, тобто договірняк про який не знають українці? А якщо це не договірняк, то ви повинні знищувати 30 тисяч росіян на правому березі. Інакше 30 тисяч добре озброєних, які пройшли війну, пройшли бойове злагодження навіть вже на війні, нехай там є частина мобілізованих, але вони вже пройшли бойові дії, і це військо, якщо зараз, припустимо, з’явиться в районі Донецька, ми втратимо Донецьку область, плюс втратимо кілька тисяч своїх солдатів», – заявив Світан.

За його словами, на поточному етапі війни не можна допустити, щоб відбулися такі сумні зміни. Саме тому необхідно знищувати рашистів під час відходу. Військовий експерт наводить як приклад втечу окупантів з Київської області, з-під Ізюма і з території Лиману. У кожному з випадків ворог зумів вийти, і в районі Херсона такий сценарій не повинен повторитися.

Світан також висловив упевненість, що правобережне угруповання з півдня України перекинуть саме на Донбас у разі успішного відходу. Адже у цієї частини війська є певний досвід, вона може виконувати наступальні операції, а оборону територій на лівому березі Дніпра доручать мобілізованим.
«Непідготовленими військами вони прикриють певні оборонні укріплення. Непідготовлені війська можуть битися в обороні. До речі, навіть ми це показали, тобто ми в обороні на початку цього року також билися непідготовленими практично військами територіальної оборони і добровольцями», – підсумував Світан.

Читати ще: Небезпека наступу з Білорусі може зрости після втрати росіянами Херсону, – Буданов

Міністр оборони РФ Сергій Шойгу та командувач російськими окупаційними військами в Україні Сергій Суровікін 9 листопада заявили про відведення військ з правого берега Дніпра на лівий в Херсонській області.

За даними ГУР, на захід від річки знаходяться 20 тисяч рашистів. Вони вивозять поранених і боєприпаси.

Як повідомили ЗМІ з посиланням на українського командира з позивним «Кріт», окупанти хочуть заманити ЗСУ в пастку на території Херсона. Однак їм не вдасться це зробити. Українська розвідка працює краще російської і дізналася про плани ворога.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Читач Показати IP 11 Листопада 2022 21:13
Пізно

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus