USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.55 39.80
  • PLN 9.75 9.90

Російські найманці прилетіли до Венесуели захищати Мадуро

25 Січня 2019 22:39
Протягом останніх кількох днів до Венесуели було відправлено невизначену кількість найманців російської "Приватної військової компанії (ПВК) Вагнера". Метою найманців компанії, яку пов'язують з Кремлем, є забезпечення безпеки президента Венесуели Ніколаса Мадуро, повідомляє у п'ятницю, 25 січня, агенція Reuters з посиланням на кілька джерел, близьких до "групи Вагнера" і обізнаних із ситуацією, пише DW.

Одне з анонімних джерел Reuters, яке є близьким до "групи Вагнера", повідомило, що перші найманці з РФ прибули до Венесуели ще перед президентськими виборами, які відбулися у травні минулого року. А ще одна група прибула "нещодавно", повідомило джерело, додавши, що її прибуття до країни було "безпосередньо пов'язане" із захистом Мадуро. При цьому найманці прибули до Венесуели не напряму з РФ, а з інших країн, де вони виконували інші завдання. Reuters також наводить відомості, доступні у відкритих джерелах, про те, що протягом останніх кількох тижнів на території Венесуели або у сусідніх країнах приземлилася ціла низка російських урядових літаків. Утім даних, що ці рейси мають стосунок до перевезення найманців, немає.

Агенція намагалася отримати підтвердження цієї інформації в міністерстві оборони РФ та в уряді Венесуели, проте її запити залишилися без відповіді. А Дмитро Пєсков, прес-секретар президента РФ Володимира Путіна, заявив, що "ми не маємо такої інформації".

"Приватна військова компанія Вагнера" або "група Вагнера" - неофіційна військова організація, яка не входить в регулярні збройні сили Росії і не має юридичного статусу на її території. Існування "ПВК Вагнера" офіційні особи в Росії заперечують. Кремль лише визнає, що в приватному порядку росіяни можуть брати участь в бойових діях за кордоном. За даними українських спецслужб, найманці "ПВК Вагнера" брали участь у бойових діях на Донбасі, також є відомості про їхню участь у війні у Сирії.

Нагадаємо, криза у Венесуелі розгорілася з новою силою 23 січня, коли голова Національної асамблеї Хуан Гуайдо оголосив себе виконувачем обов'язків президента країни. Лідером Венесуели його вже визнала низка країн, зокрема і США. Утім, Ніколас Мадуро, переобраний президентом Венесуели торік, не збирається добровільно відмовлятися від влади. Тим часом в країні тривають масштабні акції протесту опозиції, під час яких лише протягом останнього тижня загинули десятки людей.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Корiнний лучанин Показати IP 25 Січня 2019 22:41
Iнформацiя з достовiрных джерел.
КГ Показати IP 26 Січня 2019 06:43
Знову Кремлівська Орда кацапів залізла в купу гамна
Доктор до КГ Показати IP 27 Січня 2019 09:30
Знову втік з психлікарні?
питання Показати IP 26 Січня 2019 09:22
А можна інформацію про подібні формування США і де вони брали і беруть участь?
Ганс до питання Показати IP 26 Січня 2019 13:56
Почитайте про ПВК "Блекуотер"
Дон Показати IP 26 Січня 2019 11:03
А американцы никуда не полетели ?
Татарин обрізаний до Дон Показати IP 26 Січня 2019 16:38
Вони вже давно на місці ...
пенсіонери Показати IP 27 Січня 2019 19:20
АГА! АГА!! АГА!!! ДУЕТ СЕРІЙНИХ бпп парашенячих мерзенних пенсійних КРАДІЇВ!!! Крадущий Пенсії МЕРЗЕННИЙ ХРЯК петько порошенко ХУ----ЛО лалала немає ні честі ні гідності!!! вальцмана-злодюгу на нари!!!!!!!!!!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus