USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

Трамп подзвонив Гуайдо з вітаннями і пообіцяв підтримку

31 Січня 2019 11:52
Президент США Дональд Трамп привітав лідера опозиції Венесуели Хуана Гуайдо, який оголосив себе тимчасовим головою держави, з «історичним вступом на посаду президента». Про це Трамп написав у Twitter, інформує Радіо Свобода.

«Розмовляв із тимчасовим президентом Венесуели Хуаном Гуайдо, щоб привітати його з історичним вступом на посаду президента, і запевнив у підтримці США венесуельської боротьби з відновлення демократії. По всій Венесуелі тривають протести проти Мадуро. Боротьба за свободу почалася!» – написав Трамп.​

Прес-секретар Білого дому Сара Сандерс підтвердила, що Трамп і Гуайдо провели телефонну розмову 30 січня.

Того дня в Каракасі відбулися чергові мітинги проти чинного президента Венесуели Ніколаса Мадуро. Хуан Гуайдо, який раніше оголосив себе тимчасовим президентом, знову закликав війська не стріляти у протестувальників. Мадуро в цей час був на військових навчаннях.

Гуайдо раніше підтримали багато країн Заходу і Латинської Америки. США запровадили санкції проти державної нафтової компанії Венесуели, щоб позбавити оточення Мадуро джерел фінансування.

Крім цього, Вашингтон надав Гуайдо доступ до венесуельських активів в американських банках. Після цього Генпрокуратура Венесуели почала розслідування проти лідера опозиції. У відомстві вважають, що Гуайдо спровокував масові заворушення, жертвами яких стали десятки людей. В рамках розслідування йому заморозили рахунки і заборонили виїзд за кордон.

Росія у венесуельському конфлікті підтримує Мадуро. На його легітимності також наполягають Китай, Іран, Мексика, Куба, Туреччина і Сальвадор.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Я Показати IP 31 Січня 2019 16:58
сам поставив - сам і поздоровив... красафчики

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus