USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

Наступні чотири тижні боїв в Україні будуть вирішальними для всієї Європи, – NYT

22 Квітня 2022 13:02
Високопоставлені чиновники адміністрації Байдена кажуть, що, на їхню думку, наступні чотири тижні визначать остаточний результат війни Росії в Україні з довгостроковими наслідками, які вплинуть на карту Європи на десятиліття вперед.

Про це The New York Times повідомило кілька американських високопоставлених осіб на умовах анонімності, передає УНІАН.

Зі слів чиновників, якщо Росія зможе прорватися на схід, у Путіна буде більше шансів вдома представити свою так звану «спеціальну військову операцію» як обмежений успіх і заявити, що він забезпечив захист проросійської меншості України.

Тоді він міг би домагатися припинення вогню, але при цьому мав би сміливість використовувати Донбас як важіль тиску у будь-яких переговорах.

Читати ще: Путін перебрав на себе обов’язки головнокомандувача: у Bellingcat оцінили ризики

Але якщо українські військові зможуть зупинити наступ Росії на Донбасі, кажуть чиновники, перед російським президентом постане жорсткий вибір: направити більше бойової потужності на війну, яка може затягнутися на роки, або всерйоз вести переговори на мирних переговорах.

За словами офіційних осіб, перший варіант може означати повну національну мобілізацію і є політично ризикованим для глави Кремля.

Пентагон вважає, що у разі правильного озброєння і збереження високого морального духу та мотивації українські сили можуть не тільки зупинити просування Росії, але і відкинути його, повідомив один зі співрозмовників видання.

Як інформували, окупанти активізували бойові дії на Донецькому і Таврійському напрямках.

Ворог здійснює штурмові дії в районі населеного пункту Зарічне та, силами до батальйону, намагається наступати в районі населеного пункту Рубіжне.

Тривають оборонні бої із супротивником поблизу Новтошківського та Попасної.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus