USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.70 9.85

Вагнерівці повертаються на фронт: аналітики назвали напрямок, де вони воюватимуть

24 Вересня 2023 11:28
Російські вагнерівці повертаюся на фронт до України. Наймовірніше, вони братимуть участь в операціях на південному фланзі Бахмута.

Про це йдеться у свіжому звіті Інституту вивчення війни (ISW).

«Роз’єднані контингенти групи «Вагнера», які повертаються воювати до України, ймовірно, матимуть незначний вплив на бойові можливості Росії, не приносячи повного набору ефективності, яку ПВК «Вагнер» мала як унітарна організація під керівництвом Євгенія Пригожина та засновника Дмитра Уткіна», – зазначають аналітики.

За їхніми даними, близько 500 співробітників «Вагнера», включно з тими, хто відмовився брати участь у повстанні 24 червня, приєдналися до нової невідомої організації, організованої колишнім керівником відділу кадрів «Вагнера». Вони, ймовірно, повернуться в Україну, щоб воювати на південному фланзі Бахмута.

Читати ще: Контрнаступ на кількох напрямках не дає РФ сформувати додаткові сили, – ISW

ISW раніше спостерігав за повідомленнями про те, що начальник відділу кадрів ПВК «Вагнера» (раніше він називався Вадим «Хрусталь») намагається завербувати бійців в нову ПВК для дій в Африці.

«Ці звіти вказують на те, що війська «Вагнера» роздроблені і навряд чи зможуть об’єднатися в єдину бойову силу чи вплинути на бойові можливості Росії, якщо повернуться до бойових дій в Україні», – стверджують аналітики.

Нагадаємо, 23 вересня у Малі розбився Іл-76, який міг бути повʼязаним з бойовиками «Вагнер».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus