USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

Російські «Шахеди» під час нічної атаки впали на територію Румунії

4 Вересня 2023 12:44
Російські війська вночі атакували Україну дронами-камікадзе. Деякі з них впали та здетонували на території Румунії.

Про це повідомив спікер МЗС Олег Ніколенко, передає ТСН.

«За інформацією Державної прикордонної служби України, сьогодні вночі під час масованої атаки Росії в районі Ізмаїльського порту російські «Шахеди» впали та здетонували на території Румунії.

Це є черговим підтвердженням того, що російський ракетний терор становить величезну загрозу не лише безпеці України, але і безпеці сусідніх країн, зокрема держав-членів НАТО. Закликаємо партнерів прискорити забезпечення України додатковими сучасними системами протиракетної та протиповітряної оборони, а також бойовою авіацією, які посилять захист інфраструктури України та суміжних держав», – написав він.

Міноборони Румунії засудило атаки на українські об’єкти та елементи цивільної інфраструктури і назвало їх невиправданими та такими, що порушують усі міжнародні гуманітарні правила, інформує Суспільне.

У відомстві також зазначили, що відповідальні структури в режимі реального часу відстежували ситуацію, спричинену атаками російських безпілотників, здійсненими минулої ночі на інфраструктуру морського порту Рені.

«Атаки безпілотників, здійснені Російською Федерацією, не становили прямої військової загрози нашій національній території чи територіальним водам Румунії», – зазначили у Міноборони.

У міністерстві додали, що продовжують впроваджувати заходи посиленої пильності в наземному, морському та повітряному просторі, а також заходи, призначені для зміцнення оборони та стримування на східному фланзі, відповідно до національного плану та планів НАТО.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
rrrr Показати IP 4 Вересня 2023 13:17
нато в дупі з 5 поправкою..
скептик Показати IP 4 Вересня 2023 18:14
пята стаття договору НАТО: а ми нічого не бачимо. єрунда, дєло жітєйскоє
Abrams Показати IP 4 Вересня 2023 23:57
Румини нi слова, що впали, зато нашi все знают, клоуни

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus