USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Російські війська пошкодили в Україні шість зерносховищ

1 Квітня 2022 21:01
З початку воєнного вторгнення війська РФ зруйнували не менш як шість зерносховищ на сході України.

Такі дані наводить агентство Reuters із посиланням на американських чиновників. Це вказує на серйозність російських атак, які впливають на глобальне продовольство, повідомляє УНІАН.

«Станом на кінець березня внаслідок цих нападів було пошкоджено щонайменше шість зернових сховищ, – сказав чиновник. – Пошкодження Росією цих зернових силосів є яскравим прикладом того, як війна Путіна безпосередньо впливає на цивільне населення в Україні та загрожує продовольчій безпеці в усьому світі».

Оскільки країни Африки та Близького Сходу залежать від українського експорту пшениці, знищення цих продовольчих запасів і складських приміщень може призвести до дефіциту та підвищити ціни в і без того вразливих економіках.

Як відомо, російський флот блокує доступ до українських портів, фактично припиняючи експорт зерна, і не дає приблизно 94 кораблям, які перевозять продовольство для світового ринку, досягти Середземного моря.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus