USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Російським олігархам можуть дозволити відкупитися від санкцій

27 Травня 2022 15:03
Країни G7 обмірковують, чи дозволити російським підсанкційним олігархам заплатити за вихід із санкцій: передбачається, що кошти підуть на відбудову України. Ні самі російські олігархи, ні українська влада нібито не проти такої ідеї.

Про це пише AP із посиланням на джерела, інформує Економічна правда.

За даними співрозмовника агентства, на зустрічі міністрів фінансів країн G7 у Німеччині віце-прем'єр та міністр фінансів Канади Христя Фріланд запропонувала цю ідею - після того, як переговорила про це з російськими олігархами (Фріланд у 1990-ті працювала журналістом у Москві та має зв'язки в Росії).

За словами посадовця, представники української влади були в курсі дискусій.

Він додав, що в інтересах Заходу те, щоб відомі олігархи відмежувалися від президента РФ володимира путіна, водночас забезпечуючи фінансування Україні.

"Ми б про це не говорили, якби не було певного комфорту з боку українців.

Ми повинні знати, що це працює і для них", - додав співрозмовник.

Посадовці говорили на умовах анонімності, оскільки не мали права публічно говорити про внутрішні дискусії G-7.

За словами джерел, наразі це лише ідея, але західні союзники виявили у ній зацікавленість.

AP додає, що чиновники ЄС говорили на зустрічі про необхідність шукати нові шляхи конфіскації активів для допомоги Україні.

При цьому, пропозиція Канади, пише агентство, усуне юридичні перешкоди для використання заблокованих активів - олігархи добровільно відмовляться від частки свого майна за кордоном.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Якщо Показати IP 27 Травня 2022 15:58
вони відмовляться від російського громадянства, їм нададуть українське, перереєструють бізнес в Україні, будуть його розвивати, підтримувати нашу армію, приймати участь у відбудові зруйнованих об'єктів та ініраструктури, підтримувати вимушених переселенців, можна і подумати над цим. Вся справа в умовах, які їм запропонувати та об'єктивному контролі за їх виконанням а не схемах виходу з під обмежень за допомогою корупційних схем. Хоча, де ми, а де олігархи....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus