USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Російський хакер у США зізнався у кіберзлочинах

13 Вересня 2018 12:41
Російський хакер Петро Левашов визнав провину під час суду у США щодо діяльності Kelihos-ботнет, повідомило Міністерство юстиції Сполучених Штатів, пише Радіо Свобода.

У відомстві зазначили, що 38-річний Левашов використовував Kelihos, щоб «сприяти шкідливій діяльності, включно зі збором облікових даних, розповсюдженням масових спам-повідомлень електронною поштою, завантаженням програм-вимагачів та іншого шкідливого програмного забезпечення».

Ботнет – це мережа комп’ютерів, заражених шкідливим програмним забезпеченням, яке дозволяє третій стороні контролювати ці комп’ютери без відома чи згоди їхніх власників.

За даними Міністерства юстиції, від кінця 1990-х до арешту у квітні 2017 року Левшов контролював кілька ботнетів, включно зі Storm, Waledac та Kelihos. Лише останній «заразив» щонайменше 50 тисяч комп’ютерів.

Вирок чоловіку мають оголосити у вересні 2019 року.

Левашов був заарештований у квітні 2017 року в іспанській Барселоні, куди приїхав з родиною у відпустку. Згодом його екстрадували до США.

Москва також домагалася видачі Левашова, а також неодноразово скаржилася на затримання російських громадян за кордоном, звинувачуючи чиновників США у їх «викраденні», у Вашингтоні це заперечували.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus