USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Російський концерн ППО публічно визнав, що «Боїнг» на Донбасі збили з «Бука»

2 Червня 2015 21:50
Радник генконструктора російського концерну ППО "Алмаз-Антей" Михайло Малишевський заявив, що в малайзійський "Боїнг", збитий 17 липня 2014 року над Донецькою областю України, влучила зенітна керована ракета комплексу "Бук-М1". Але при цьому росіяни заявили, що ракета вилетіла нібито не з району Сніжного

Про це повідомляє Дзеркало тижня.

"За характером отворів у фрагментах фюзеляжу літака, на основі всебічного аналізу пошкоджень був зроблений висновок, що в цьому випадку використовувалася ракета типу 9М38М або 9М38М1 з бойовою частиною типу 9М314 або 9М314М1, оскільки тільки в них вражаючі елементи мають форму "двотавра", - сказав експерт.

Представники концерну при цьому поспішили запевнити, що їх підприємство, створене в 2002 році, не могло постачати ракети для ЗРК "Бук-М1", виробництво яких припинилося в 1999-му.

В зв'язку з цим його керівництво висловило обурення тим, що підприємство потрапило в санкційний список ЄС. При цьому в "Алмаз-Антей" стверджують, що характер пошкоджень нібито спростовує версію з пуском ракети з контрольованого бойовиками Сніжного, адже тоді б "стріляли на зустрічних курсах, а не збоку, як зафіксовано".

Також там не забули заявити, що ракети для "Бука" має Україна. Донбаські бойовики від володіння такою зброєю традиційно відхрещуються.

Раніше Росія вперто відмовлялася визнавати, що малайзійський Боїнг 777 збили з зенітно-ракетного комплексу "Бук".

Нагадаємо, дані експертизи, яку замовило нідерландське видання RTL Nieuws, підтвердили, що Boeing 777 Малайзійських авіаліній збили ракетою «Бук.

На початку травня ЗМІ поширили інформацію про те, що російські інженери в суворо конфіденційному звіті прийшли до висновку, что малайзійський "Boeing 777" над східною Україною був збитий ракетою класу "земля - повітря" з установки "Бук-М1".
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 3 Червня 2015 13:05
бук №312 без однієї ракети, який показували в смі і розказували, що він ніби-то російський - насправді є українським буком. докази цьому є у відеоблозі анатолія шарія на ютубі. google: бук шарий

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus