USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Російський військовий супутник, запущений на ракеті із Z, помер, – космоблогер

16 Травня 2022 08:34
Російський військовий супутник, який у ніч на 30 квітня запустили з космодрому Плесецьк на навколополярну орбіту на ракеті «Ангара-1.2», не зміг утриматися там і згорить в атмосфері.

Про це пише Liga.net з посиланням на російського космоблогера Анатолія Зака та американського астронавта Скотта Келлі, передає УП.

Цей запуск голова Роскосмосу Дмитро Рогозін розрекламував у соцмережах повідомленням, що на корпус ракети було нанесено зображення літери Z – головний символ російської повномасштабної війни проти України.

Через пів години після запуску міноборони РФ підтвердило, що все пройшло планово, апарат вийшов на розрахункову орбіту та отримав назву «Космос-2555». Космічні сили США відстежували його на орбіті 279х294 км з нахилом 96,5° (параметри, аналогічні параметрам військових супутників ДЗЗ «ЄМКА-1» та «ЄМКА-2»).

«До середини травня 2022 року орбіта «Космос-2555» знизилася до 231х246,2 км, і будь-яких очевидних спроб підняти її не помічено. Це свідчить про те, що супутник так і не активували», – пише Анатолій Зак.

Американський астронавт Скотт Келлі, який активно висловлює підтримку Україні з перших днів вторгнення РФ, написав у Twitter: «Російська ракета з літерою Z на боці запустила військовий супутник, який відмовив».

«Здається, що символ Z, який представляє воєнні злочини, тепер також є синонімом епічного провалу», – підсумував учасник чотирьох космічних польотів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus