USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Розбірки за 70 гривень: волинянин отримав 8,5 року тюрми за п’яну бійку і крадіжку телефона

2 Січня 2024 08:58
Спочатку разом чаркували, згодом – билися. Інцидент стався в одному із сіл Волині. Добре підігрівшись оковитою, чоловіки вирішили йти за добавкою. У результаті замість подальшого застілля – побої штахетами, швидка допомога, поліція, кримінальне провадження і суворий вирок суду.

Про це йдеться у сюжеті телеканалу Аверс

Вони випивали упродовж усього дня. Таким видався понеділок, 6 березня. Ввечері, витрусивши у чарку останні краплі алкоголю, учасники застілля вирішили: потрібно ще. Тож одному із компанії вручили 70 гривень і спровадили за випивкою. Але той дорогою нібито згубив ці гроші. За свідченнями власника купюр, чоловік, якому він їх давав, замість разом шукати згубу кинувся навтьоки.

«Він подумав, що останній заникав гроші, та почав його наздоганяти. Наздогнавши останнього, наніс йому удари кулаками по обличчі, внаслідок чого він впав на землю. Після цього наносив йому удари ногами, та, взявши шматок дерев'яної штахети, продовжив бити нею», – йдеться у матеріалах справи.
Зав’язалася бійка, після якої чоловік забрав у товариша по чарці телефон як заставу, поки той не поверне йому грошей. Побитий чоловік пішов до сестри, яка викликала медичну допомогу та працівників поліції.

Далі дебошира взяли під варту і взялись судити. Досудили до того, що Ківерцівський районний суд дав йому за цю бійку і відібраний телефон вісім з половиною років позбавлення волі.

Речові докази, серед яких і той телефон «під заставу», повернулися до власника. З жовтня обвинувачений чоловік намагається оскаржити цей вирок.

«Я не згідний з рішенням суду в зв’язку з тим, що потерпілий визнав згубу телефону. Якщо апеляція нічого не рішить, я буду йти далі, щоб добитися справедливості», – розповів обвинувачений Іван.

Чоловік каже: вже поміняв одного адвоката, бо попередній, на його думку, був у змові зі суддею. Однак на засідання новий захисник не прибув.

«Руслан Хитрик буквально перед судовим засіданням подав заяву про те, що перебуває за межами Волинської області. Ви себе не будете самі захищати, тому що вас обвинувачують в особливо тяжкому злочині. Там санкція статті передбачає більше десяти років, а тому участь захисника обов’язкова», – звернувся суддя Волинського апеляційного суду Петро Борсук до обвинуваченого, який не знав, де перебуває його адвокат.

Тож через відсутність захисника обвинуваченого засідання довелося відкласти. У нього буде більше часу подумати над ситуацією, яку втрапив через власні вчинки, і над аргументами, які висловить вже в наступних засіданнях. Незважаючи на те, що бійка завершилась без жертв, наступного дня всі протверезіли, і навіть телефон повернули власнику, вирок є вирок. На кону – вісім з половиною років життя.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Алекс Показати IP 2 Січня 2024 09:20
Був би сином того судді чи прокурора, то зробили б потерпілим, а не обвинуваченим та ще й компенсацію присудили.
місцевий Показати IP 2 Січня 2024 10:48
Таке бидло на 15 років треба закривати.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus