USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«Розборка» у Ковелі закінчилась стріляниною

31 Травня 2014 20:30
Інцидент із пальбою і вогнепальним пораненням трапився у Ковелі на території колишнього льонзаводу. Під час з’ясування стосунків місцевий житель Олег вистрілив з травматичного пістолета «Fort», поранивши в ногу свого знайомого – 41-річного Василя Смідюка.

Зі слів постраждалого, того дня десь о 10-й годині ранку Олег відвіз його своїм джипом на колишній льонзавод, мовляв є робота – треба Василевим трактором підняти якусь там трубу. Поблизу пилорами до них підійшов Степан – батько водія. Чоловіки звинуватили Смідюка в тому, що він нібито причетний до крадіжки залізяччя з їхньої території. Василь це заперечив. Начебто, син разом з батьком намагалися скрутити Смідюку руки, напинали на нього наручники, але той не давався. В гарячці сутички Олег вистрілив з травматичного пістолета. Куля влучила Василеві в ногу. Попри біль, потерпілий відразу ж зателефонував своєму сину Віталію.


Місце, де пролунав постріл

«Коли я приїхав на місце події по дзвінку батька, то нападник втік. Та з цього моменту починається найцікавіше. Спершу міліція не захотіла приймати заяву про напад і поранення. Тут можна висунути здогад про зв’язки батька Олега із правоохоронними органами Ковеля, які «захищають» своїх колишніх колег та їх нащадків, хай навіть і бандитів. Після заведення справи про нанесення тяжкої травми нападника не те, що ніхто не заарештував, чи вжив інших запобіжних заходів, більше того, оперуповноважений Сергій Жила перебуває в тісному контакті з Олегом. Разом з ним він викликав Василя Смідюка із лікарні на розмову в парк, постійно телефонував за консультаціями», – розповідає Віталій Шворак.

Міліція зареєструвала заяву постраждалого в журналі Єдиного обліку заяв і повідомлень про вчинені кримінальні правопорушення та інші події. Своєю чергою, Василь Смідюк звернувся із заявою до Ковельського міжрайонного прокурора Василя Лопохи з проханням перевірити дії правоохоронців. Як стало відомо, Степан у міліції ніколи не працював.


Куля з травматичного пістолета


Заява Василя Смідюка


Місце, де пролунав постріл

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 13
Вільна Волинь Показати IP 31 Травня 2014 22:06
О мода пішла! Чуть що - одразу стріляти! Добре, що ніхто тих неадекватів типу Яроша і Ляшка не слухав і не видавав простим людям зброю підчас подій на Майдані...
Анонім до Вільна Волинь Показати IP 1 Червня 2014 11:25
Ви просто не знаєте як її видавали.
Антон до Вільна Волинь Показати IP 1 Червня 2014 16:01
Це якраз яскравий приклад того, що зброю простим людям видавати треба, дуже треба. Чомусь мають її тільки "крутелики", "свої", "кришовані", короче кажучи вища каста громадян України, які, як бачимо, зовсім не гребують нею користуватись де треба і де не треба. А от якраз прості люди захистити себе не можуть, як же на такого попреш, як у нього рушниця, пістолет, зв'язки в міліції..... Бандити і придурки якраз то і озброєні ходять, хто легально, хто ні. Якщо міліція нас захистити не може, треба дати людям право самим себе захищати.
лпдмуа а простише и Показати IP 1 Червня 2014 05:24
зброю по любому видавати треба : виходить що спиртне-сигарети- автомашини-електороприбори людям в руки давати нетреба бо це суспільнонебезпечно : Питання до відповідальності а вона повина бути ефективною-законою і рівною для всіх
не плутай до лпдмуа а простише и Показати IP 1 Червня 2014 11:31
Зброя по природі своїй є знаряддям вбивства. Вона створена аби знищувати безпосередньо. Спиртне-цигарки теж є зброєю, яка діє на людину безпосередньо. Лише знищення людини відтерміновується на майбутнє. Через те не так помітне. Автомашини і електроприбори (побутові) навіть за своїм задумом не є зброєю. Тобто не створені безпосередньо для позбавлення життя. Інше питання, що безпечність людини при використанні цих знарядь призводить до втрат. А ось електичний стілець, ніби й електроприлад, але є зброєю . Бо спеціально створений для позбавлення життя. Не плутай!
лпдмуа а простише и до не плутай Показати IP 1 Червня 2014 20:14
ти вже готовий спудей духовной академіі- я думаю дивився як в ялті молоді люди співають гімн украіни ? ти як думаеш іх захищати своіми пацифісткими проповідями так вже один наговорив що крим пробубунів
Читач Показати IP 1 Червня 2014 12:03
Нарізну зброю отримати легше ніж травмат, потрібно просто дивитись кому дозволи видаєте
Читач до Читач Показати IP 1 Червня 2014 12:07
Але не переживайте, Васильович розбереться))
Ковлє рулить! Показати IP 1 Червня 2014 12:28
Піпець просто. За купку ржавого металобрухту люмпени готові перестріляти один одного. Нам не можна в Європу. Б*дло потрібно тримати в стійлі.
Завтра наше все до Ковлє рулить! Показати IP 1 Червня 2014 13:18
Колись був тоталітарний Льонзавод. Безправні Селяни сіяли льон і отримували неефективні доходи. Пригноблені Робітники його переробляли і отримували репресивні гроші. Нещасне Населення отримувало злощасну платню від непосильної роботи і тратили на екологічно чисті лляні речі. Тепер льону щасливо не сіють. Вільно не переробляють. На красивих руїнах Льонзаводу заради щасливого виживання навколишні Мешканці натхненно крадуть залишки технологічних ліній та комунікацій. Нові ефективні Власники суверенно відстрілюються від мародерів, бо самі ще не встигли планово розтягнути і консолідовано розпродати залізо. Діти синьоокої (від цвіту льону) Волині щиро вбивають один одного за дорогий ржавий метал. Прогрес демократії!
Віра Показати IP 1 Червня 2014 19:36
цікаво,що лопоха ще до цих пір робить на посаді?де люстрація? на екскурсію до нього!!!!!!
до віри Показати IP 1 Червня 2014 20:59
Прийдемо, Вірочко, прийдемо. І до тебе також. Дай тільки час.
Віра Показати IP 2 Червня 2014 07:44
до мене будь ласка,за життя нічого не вкрала і живу як можу....."люстратор" знайшовся.......

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus