USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

У Ковелі декомунізували скульптуру трьох сестер, яка символізувала «єднання» з Росією і Білоруссю

25 Серпня 2022 18:41
У парку культури і відпочинку імені Лесі Українки в Ковелі до Дня Незалежності оновили скульптуру трьох сестер, кардинально змінивши її концепцію.

Про це повідомили у Ковельській міській раді.

У соцмережах з приводу цієї скульптури між ковельчанами точилися суперечки: одні висловлювалися за її знесення, інші навпаки наполягали, що постамент треба лишити. Однак в ковельському управлінні культури вирішили скульптуру стилізувати.

"І тепер у парку нас зустрічатимуть три українки у національному вбранні", – прокоментували в управлінні.

Над створенням нових образів для дівчат працювали ковельські художниці Оксана Цюп’яшук та Світлана Солодун. Нині ковельчани та гості міста вже можуть оцінити перевтілення.
Читати ще: Площа у центрі Ковеля розквітла українським орнаментом

"Навіть якщо цей монумент і обріс шлейфом про так зване єднання з країнами-«сусідками», то ми з допомогою фарб розвінчали цю історію. Наразі до реконструкції парку в переддень Незалежності сестри пережили справжню трансформацію, вбравшись у однострої з візерунками трьох різних регіонів України.

Дякую! Вийшло дуже естетично й природно, ковельчани в захваті. Ще на крок ближче до перемоги і далі від маркерів колоніальної доби!" прокоментував міський голова Ігор Чайка.
Нагадаємо, напередодні у Ковелі пам'ятник Тарасу Шевченку одягнули у велетенську вишиванку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Рижук Показати IP 25 Серпня 2022 20:06
голови треба було повідбивати і так лишити

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus