USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.90

Рожевий Місяць у мереживі з квітів: як виглядала перша суперповня 2021 у луцькому небі. Фото

28 Квітня 2021 23:01
Традиційно квітневий повний місяць називають Рожевою повнею. Це перший супермісяць у 2021 році.

У цьому місяці супутник Землі увійшов у фазу повні 27 квітня о 05:31 за київським часом. У цей час Місяць знаходився в сузір’ї Терези.

Річ у тім, що з точки зору астрономії Місяць досягає своєї повної фази в певний момент – коли знаходиться напроти Сонця. Однак для спостерігачів супутник Землі може здаватися повним кілька ночей поспіль.

Хоча суперповні і вважаються найяскравішими і найбільш великими повнями у році, насправді супермісяць приблизно на 7% більший і на 15% яскравіший звичайного повного місяця. Однак зауважити цю різницю неозброєним оком, як правило, дуже складно.

Читати ще: «Рожевий або Великодній супермісяць»: над Волинню засяяла найяскравіша повня 2020 року

Рожева повня стане другою за близькістю до Землі в 2021-му: Місяць буде знаходитися на відстані 357 615 кілометрів від нашої планети.

Іноді суперповню називають «перигейним повним місяцем», оскільки під час суперповні наш природний супутник досягає своєї повної фази і місячного перигею майже одночасно.

Відомо, що назви повень здавна використовували для відстеження пір року. Звідси і тісний зв’язок з природою. Повний Місяць в квітні стали називати рожевим через цвітіння квітів під назвою «Флокс шилоподібний» (Phlox subulata), які починають активно квітнути в цю пору року. Інші, менш відомі назви квітневого повного місяця, – «Місяць Трави, що проростає», «Повний місяць яйця», «Рибний місяць» та «Великодня повня».

Наступна суперповня вже 26 травня. У 2021 році тільки в квітні і в травні повний місяць і момент перигею будуть з інтервалом менше 24 годин.

Вікторія СЕМЕНЮК

Фото автора
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus