USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Розсекретили 103 матеріальних носії інформації у справі Пукача

21 Квітня 2015 17:09
Генеральної прокуратури України на виконання ухвали Апеляційного суду Києва від 12 лютого здійснила перегляд грифів секретності 227 матеріальних носіїв секретної інформації.

Про це повідомляє УНІАН.

Згідно з повідомленням, експертна комісія Генеральної прокуратури України на виконання ухвали Апеляційного суду Києва від 12 лютого здійснила перегляд грифів секретності 227 матеріальних носіїв секретної інформації, які містяться в матеріалах кримінальної справи за обвинуваченням колишнього генерала МВС Олексія Пукача у вбивстві журналіста Георгія Гонгадзе.

Нагадаємо, Генеральний прокурор України Віктор Шокін пообіцяв, що нова команда, яка займається розслідуванням справи про вбивство Георгія Гонгадзе, встановить і назве ім'я замовника вбивства журналіста.

Як повідомили в Управлінні зв’язків із громадськістю та ЗМІ Генпрокуратури, зі 103 матеріальних носіїв гриф секретності знято. У режим «Для службового користування» переведено 91 документ.

Водночас частина слідчих дій у кримінальній справі щодо Пукача Генеральною прокуратурою проводилася на підставі засекречених матеріалів органів внутрішніх справ, тому до роботи з їхнього розсекречування залучено експертів з питань таємниць Міністерства внутрішніх справ України. На підставі їхнього висновку знижено гриф секретності 33 матеріальних носіїв із «Цілком таємно» на «Таємно».

Разом з тим, учасникам процесу судом надано можливість для ознайомлення з нерозсекреченими матеріалами кримінальної справи.

Раніше повідомллося, що Міністерство внутрішніх справ України зняло гриф секретності з носіїв інформації у справі колишнього генерала МВС Олексія Пукача, обвинуваченого в організації вбивства Георгія Гонгадзе.

ЧИТАТИ ЩЕ: РОЗГЛЯД АПЕЛЯЦІЇ ПУКАЧА У СПРАВІ ПРО ВБИВСТВО ГОНГАДЗЕ. ВІДЕО

Довідка. 29 січня 2012 року Печерський райсуд Києва засудив Пукача до довічного ув‘язнення за вбивство Гонгадзе у вересні 2000 року.

Адвокат Мирослави Гонгадзе Валентина Теличенко подала тоді апеляцію на вирок. "Скарга стосується лише неповноти встановлення мотивів злочину", - сказала адвокат. Також скаргу подав ще один постраждалий у справі журналіст Олексій Подольський.

24 листопада 2014 року Апеляційний суд Києва вирішив розглядати скаргу на вирок Пукачу в закритому режимі.

Згодом міністр внутрішніх справ Арсен Аваков і голова СБУ Валентин Наливайченко висловили переконання, що розгляд скарги на вирок Пукачу має відбуватися у відкритому режимі.

12 березня 2015 року комісія МВС зняла гриф секретності з 80 носіїв інформації у справі Пукача.

20 квітня Апеляційний суд Києва переніс на 19 травня розгляд скарги на вирок Пукачу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 21 Квітня 2015 19:02
Вирішили знову трохи потрясти Пінчука і Кучму, щоб поділились награбованими грошима?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus