USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Розкрили вразливі місця у системі безпеки iPhone

2 Серпня 2009 15:00
Експерти розповіли про вразливі місця у системі безпеки телефонів iPhone, які хакери можуть використовувати для захоплення контролю над пристроями. Про це 1 серпня повідомляють «Волинські Новини».
За їхніми словами, телефони виробництва компанії Apple можна зламати через передачу комп’ютерного коду за допомогою SMS.
Чарлі Міллер, дослідник із безпеки з компанії Independent Security Evaluators, і аспірант Берлінського технічного університету Колін Маллінер зробили доповідь на конференції Black Hat у Лас-Вегасі, одному з найбільших форумів з обміну інформацією про комп’ютерні загрози.
Приймаючи SMS-повідомлення, а також отримуючи оновлення програмного забезпечення, користувачі не можуть самостійно виявити, що у цих файлах прийшов шкідливий програмний код. Після отримання такого коду користувачі більше не можуть телефонувати, використовувати Інтернет і обмінюватися текстовими повідомленнями.
Як інформує Корреспондент, відповідно, як заявили фахівці з безпеки, покупці повинні бути попереджені про те, що їхні телефони iPhone не є цілком захищеними, а компанія Apple повинна спробувати усунути всі уразливі місця якомога швидше.
Інформація, що прозвучала на конференції, дасть злочинцям достатньо даних для того, щоб розробити програмне забезпечення для злому iPhone протягом двох тижнів, повідомили самі дослідники. Міллер і Маллінер також зазначили, що попереджали Apple про це ще у середині липня, але компанія дотепер ще не побачила проблеми.
Тому вони й опублікували інформацію про недолік у системі захисту телефонів, сказали доповідачі. Двоє дослідників також використовували подібний метод для злому телефонів, що працюють з операційною системою Android від корпорації Google Inc. Однак, як тільки компанія була сповіщені про пролом у захисті, відразу ж випустила патчі.
Як повідомлялося раніше цього місяця, компанія Apple попередила користувачів, що новий iPhone 3GS може перегріватися у спеку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 3 Серпня 2009 00:07
статья ни о чем...дорогой Бигмир, идите в [вирізано - цензура]!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus