USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Розлючені лучани вимагали в депутатів знести незаконну забудову

27 Травня 2015 11:28
Мешканці будинку по проспекту Соборності, 24 прийшли на сесію, вимагаючи знести незаконне будівництво. Розлючені люди чекали годину, поки депутати сформують порядок денний. По тому вони не витримали і кількадесят городян зайшли з вигуками до сесійної зали.

Нагадаємо, мешканці будинку по проспекту Соборності, 24 виступають проти незаконного будівництва.

Під вікнами їхнього будинку вже близько трьох років триває незаконне зведення прибудови під офіс. Забудовниця Наталія Кушнір почала без укріплювальних робіт під цією прибудовою та багатоповерхівкою рити котлован.
Це будівництво уже пошкодило конструкцію будинку. Мешканці налякані, оскільки такі роботи можуть спровокувати обрушення. Нахабність забудовниці змусила їх до активного спротиву.
Депутат Василь Гриб розповів, що під фундаментом будинку викопали вже 40 кубів землі, намагаються перенести кабель без дозволу, підвал уже тріснув, вибили в стіні діру. Сама ж забудовниця ховається.
Мешканка будинку Людмила Банікова розповіла, що ця боротьба триває вже три роки. Під фундамент затікає вода.
Власне, луцьким депутатам запропонували створити комісію, до складу якої включити і контролюючі установи, щоб напрацювати вирішення проблеми. Адже постанова КМУ не дозволяє здійснювати перевірки, лише комісією можна перевірити це будівництво.

Тож, до сесійної зали увірвалися кількадесят мешканців з вигуками про те, що вони вимагають знести будівництво. І не треба їм жодних комісій, бо все для них зрозуміло і так – забудова незаконна. Якщо ж котлован не засиплять – вони погрожують перекрити дорогу. Люди не хочуть ані судової тяганини, ані комісійних перевірок.
Депутат, керівник депутатської групи «Новий Луцьк» Андрій Осіпов під час виступу зауважив: така ситуація в місті не єдина. Тому треба розробити комплексну програму забудов і боротьби з самовільними забудовами.

«Проблема існує три роки. Чому міський голова з підлеглими доводять до сказу людей і виникає критична ситуація?», - зауважив він.

Начальник юридичного відділу міськради Олександр Рачков запропонував написати позовну заяву до суду і заяву про забезпечення позову, щоб заборонити будівництво до вирішення питання.

Виступив і начальник МВ УМВС Ігор Муковоз, який закликав депутатів утриматися від неправомірних дій і діяти в межах закону.

Натомість депутат Євгеній Ткачук заявив, що профінансує роботи, аби залити бетоном котлован. «І хай подають до суду», - додав він.

Так, юристи міської ради мали допомогти лучанам підготувати позовну заяву, та, за пропозицією Андрія Осіпова, позов має бути поданий від міськради як представницького органу територіальної громади. До цього процесу мають долучити прокуратуру та громадян.

Власне, мешканці вимагають не судового процесу, а негайного вирішення проблеми.

«Вже зараз там 2 КамАЗи засипають піском, не чекаючи рішення міської ради. Міліція має реагувати на правопорушення – вони роблять незаконні дії. Їм можна засипати, а якщо ми засиплемо – нас в тюрму посадять?», - вигукували мешканці.

Депутати пропонували створити комісію, яка в триденний термін мала б приймати рішення. Так, депутат, член депутатської групи «Новий Луцьк» Петро Савчук запропонував: комісія в одноденний термін має обстежити будівництво, і департамент ЖКГ має невідкладно вжити заходів, щоб усунути руйнування будинку.

Обранець громади Павло Данильчук запропонував скликати таку комісію негайно – до 12 години цього дня і виїхати на місце.

До слова, в забудовниці Кушнір є ще декілька таких проблемних забудов: на вулиці Захарова, Молоді, 10. Тому комісії пропонують обстежити і ці об’єкти та ще скандальні будівництва з іншими забудовниками по проспекту Волі 44, вулиці Стрілецька, 27.

Крім того, депутати прийняли рішення доручити департаменту ЖКГ до 28 травня знести металеву конструкцію по Соборності, 24, - і нехай забудовник судиться з міськрадою.

Відтак, депутати створили спеціальну комісію, яка б обстежила згадані об’єкти: по проспекту Соборності вона вирішуватиме негайно, а по інших об’єктах – до 10 червня.

До складу комісії включили і мешканців будинків, в чиїх дворах будуються скандальні об’єкти. Також домовилися подати до суду на забудовника і знести незаконну забудову.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 25
Правдоруб Показати IP 27 Травня 2015 11:37
Ця проститутка (вибачте але по іншому сказати не можу) ще не торгує на зоні своєю монькою. Де ж робота правоохоронців. Невже все можна купити за гроші. Чому влада дає таким людям дозволи на проведення таких робіт. Скоро відчуваю у Луцьку буде теж саме, що в Києві, будуть громити незаконні забудови прості люди, якщо влада не може розібратися самотужки.
фотограф Показати IP 27 Травня 2015 12:20
Найкраще вирішення цього питання на останньому фото: задоволена соколовська просто "балдєє" від криків присутніх мешканців, мовляв, - кричіть, кричіть, а ми все одно порішаємо так як треба, ну, тобто у "межах чинного законодавства"...
ага до фотограф Показати IP 27 Травня 2015 12:30
це точно. це ж треба так закопилити пику
нова стаття до ага Показати IP 27 Травня 2015 14:20
Заступник міського голови Лариса Соколовська зауважила, що не варто звинувачувати у проблемі чиновників, а питання стовідсотково повинно бути вирішене в судовому порядку. Так, підприємець, з її слів, зачіпає інтереси не міськради, а ОСББ, будуючи об’єкт над підвалом, що з’єднує два будинки. Вона запевнила, що зараз будівництво призупинене.
Анонім до фотограф Показати IP 27 Травня 2015 17:37
Яка зверхність в погляді!!!! Просто цариця чи графиня/ від слова графин/ Та гнати вже треба давно!!!!!!!!
виборці Показати IP 27 Травня 2015 12:23
молодці мешканці будинку, так тримати. можливо чогось і доб"єтесь, якщо будете такими організованими, що і дипутати прислухаються і заборонять так зване будівництво.
вогонь Показати IP 27 Травня 2015 12:28
Ще Баратіно нахер потрібно знести
Лучанка Показати IP 27 Травня 2015 12:40
Чому депутати про мера Луцька мовчать? Про пана олігарха проросійського Єрємєєва?А???? Пані Н.Кушнір-це ще,нажаль, не найбільша проблема міста Луцьк!!! Якщо владі можна, то чому волинянам ні??? А? І тепер задумайтесь кого Ви, шановні,лучани мером обрали!Риба гниє з голови!!!
читачка до Лучанка Показати IP 27 Травня 2015 12:53
звісно, мешканці праві на всі 100 відсотків, однак, чому всі біди та гріхи вішають на мера? Він же ж не одноосібно голосував про надання дозволу на будівництво!!! Читайте будь ласка Земельний кодекс - ч.7 ст.118 та ст.122, де чітко прописано, хто саме надає право на користування землею.
Лучанка до читачка Показати IP 27 Травня 2015 13:26
Шановні представники міськ. ради, згиньте з цього сайту!Вам не соромно за таку мізерну ЗП так продаватися та низько так падати??? А потім плачитесь,що жити в Україні погоано!Ок.,але почніть з себе особисто і тоді побачите результат !
Представники міськра до Лучанка Показати IP 27 Травня 2015 21:36
А Осіпов чи Палиця запропонують більшу з/п? То може туди піти продатися? Точно буде краще життя
Пенсне Показати IP 27 Травня 2015 12:45
Соколовська смокче окуляри?)))
Анонім до Пенсне Показати IP 27 Травня 2015 14:14
напевно привичка щось посмоктати)
Пенсне Показати IP 27 Травня 2015 12:45
коментар було видалено
Такі да! Показати IP 27 Травня 2015 13:06
"Зносити" , в першу чергу, потрібно таку міську раду на чолі з буратінами червононосими, пристосуванцями-грибами, оберзлодіями нікітюками етс. Все решта похідне.
Хлоп Показати IP 27 Травня 2015 13:26
Такі да! Прийдуть нові, чесні, прозорі, без будинків, землі та статків, які думають за народ, з палаючими справедливістю очима! Справжні комуністи!)))
Такі да! до Хлоп Показати IP 27 Травня 2015 14:01
Міняти, хоч два рази на рік - поки не виберемося з цього лайна. Іншого шляху немає.
ВІН Показати IP 27 Травня 2015 14:36
судячи з фото ця реконструкція насторожує,загрозливо
Анонім до ВІН Показати IP 27 Травня 2015 15:59
зараз там все підрито, вона фактично висить в повітрі
він до Анонім Показати IP 27 Травня 2015 16:12
а під час цих злив не підтоплює котлован часом
Анонім Показати IP 27 Травня 2015 17:41
А будинок, звичайно не дай Боже, може скластися після підтоплення, як на Рівенській, хто відповідатиме, кушнір?!!
петро Показати IP 29 Червня 2015 22:22
Що поганого в тому що розбудовується місто, інфраструктура??? Заздрість як завжди??? То так відверто і скажіть.... а то штани...штани...
Богдан Показати IP 29 Червня 2015 22:26
Люди тупі... від цього ВСІ проблеми!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Поїдьте хоча б в Польщу... там люди зовсім по іншому мислять...Вибачте і по іншому живуть...Маєте біду і погано живете, подивіться в дзеркало і все (може) зрозумієте!
Мар"яна Показати IP 29 Червня 2015 22:27
На цих всіх фото, миле обличчя тільки в Соколовської! Люди куди ви котитесь....................................
земляк Показати IP 29 Червня 2015 22:32
Нічого доброго про цю аферистку Кушнір не скажу.. Але й про наш нарід..теж... Хочеться згадати слова Шевченка " чи то люди почорніли, чи то люди подуріли" Згадайте врешті решт БОГА. Хіба можна руйнувати те, що створено?? тим більше створено воно для тих же ж людей.?? для людей!!! а не для би--ла.. то чого ж не поводитесь як люди???

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus