USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Розмитнення «євроблях»: від чого залежить вартість та чи можна не звертатись до брокера

1 Березня 2021 17:57
Нещодавно Верховна Рада ухвалила за основу законопроєкт щодо розмитнення «євроблях».

Утім, власники автомобілів на європейській реєстрації вже виступили проти цього документу. UBR пояснив, від чого залежатиме вартість розмитнення цих авто за новими правила та чи можна взагалі це зробити самотужки, пише ТСН.

Отже, чому «євробляхери» проти цього законопроєкту. По-перше, представники організації «АвтоЄвроСила» вважають, що ухвалені в першому читанні законопроєкти несправедливі щодо вартості самого авто, яке необхідно розмитнити. Якщо автомобіль коштує 2 тисячі євро, а плата за розмитнення складе 1 тисячу, і власнику дорогої машини, скажімо, за 50 тисяч, доведеться розщедритися на ту ж суму.

По-друге, законопроєкт 4643-д має ще дві особливості: він стосується тільки легковиків, напів- і вантажних машин, і не полегшує розмитнення для тих, хто міг би претендувати на пільги, наприклад, учасникам АТО, батькам багатодітних сімей та ін.

Від чого саме залежатиме вартість розмитнення авто на єврономерах

У пропонованих законопроєктах ціна розмитнення «євробляхи» буде залежати від трьох показників:

- об’єма двигуна (сума ставки вираховується множенням показника на коефіцієнт);

- року випуску (якщо від дати її виготовлення пройшло менше 10 років, то ця ставка не нараховується);

- типу двигуна (якщо авто на дизелі, доведеться доплатити ще 100 євро).

Читати ще: Легалізація євроблях: який автотранспорт не можна буде розмитнити за новими правилами

Вартість можна легко перевірити самостійно за допомогою калькулятора на сайті «АвтоЄвроСила». Наприклад, якщо взяти Honda Accord 2006 року випуску з об’ємом на 2000 куб.см, то власнику доведеться заплатити 775 євро (26,3 тисячі грн). Якщо у вас Peugeot 206 2008 року на 1 400 куб.см, то розмитнення обійдеться у ту ж саму суму.

Чи можна розмитнити авто самотужки

Як відзначають деякі автоюристи і самі брокери, оскільки закон ще не ухвалений у другому читанні, про самостійне розмитнення авто говорити рано.

«Розмови ходять, але документально це ніде не прописано. Багато «євробляхерів» хочуть, звичайно ж, самі прийти зі стопкою документів, покласти їх у віконце. Машину розмитнено, власнику дали документи, а він поїхав в МРЕВ і став на облік. Якщо депутати спростять систему, я тільки за», – відзначає один з брокерів.

За його словами, багато його колег залишаться без роботи, але з бюрократією необхідно щось робити: щодо дистанційного зняття з обліку є бажання, але можливості поки немає.

«Обійтися без брокера бажання у багатьох є, але механізм в пропонованих законопроєктах не прописаний. Немає такого, щоб людина сама, в обхід всього вирішила проблему», – вторить брокеру інший автоюрист. І додає, що питання дійсно гостре: деякі брокери виявляються аферистами, хоча таке трапляється досить рідко.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Просто Показати IP 1 Березня 2021 18:32
Вже заї%%ло читати за те розмитнення. Ніхто, нічого не прийме. Досить млять! Або розмитнюйтесь хоч якось, або розбирайте і продавайте запчастини.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus