USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Де на Волині можна знайти роботу людям з інвалідністю

1 Грудня 2017 11:48
За 5 років обласний центр зайнятості допоміг працевлаштувати більше 1,5 тисячі осіб з інвалідністю. У центрі зайнятості запевняють, що вакансії є, головне людям - не закриватися в собі, а шукати місце для самореалізації.

Про це йлося під час засідання круглого столу з питань розвитку зайнятості осіб з інвалідністю 1 грудня в приміщенні Волинського обласного центру зайнятості.

Звітував про працевлаштування людей з інвалідністю директор обласного центру зайнятості Роман Романюк.

«Ми побачили позитивну тенденцію за останні 5 років. У 2013 році ми допомогли працевлаштуватися 295 людям з інвалідністю, цього року знайшли працю вже 280 осіб. Загалом за 5 років отримали робочі місця 1590 осіб з інвалідністю. Окрім основного робочого місяця ще пропонуємо громадські чи тимчасові роботи, в 2013 році до цього задіяли 82 особи, в 2017 році – 160. Щодо професій, то це кухар, кондитер, бармен, оператор котельні, слюсар з ремонту сільгосптехніки, кравець. Також за 5 років 108 людей розпочали власну справу, отримавши одноразову фінансову допомогу у таких сферах: надання перукарських послуг, ремонт автомобілів, фотопослуги, торгівля, «зелений туризм», надання юридичних послуг тощо», - розповів Роман Романюк.

Директор департаменту соціального захисту ОДА Оксана Гобод додала, що нині на Волині є майже 82 тисячі осіб з інвалідністю, з яких більше 15 тисяч мають інвалідність з дитинства.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus