USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Де у Луцьку першочергово встановлюватимуть ІТП у 2019 році

22 Лютого 2019 16:25
У Луцькій міській раді розповіли, у яких кварталах Луцька першочергово встановлюватимуть індивідуальні теплові пункти у 2019 році.

Про це стало відомо під час засідання постійної комісія міської ради з питань соціального захисту, охорони здоров’я, материнства та дитинства, освіти, науки, культури, мови сьогодні, 22 лютого.

Так, зі слів директора департаменту економічної політики Луцької міської ради Олександра Озіновича, уже із закінченням опалювального сезону розпочнуться роботи із встановлення індивідуальних теплових пунктів у двохсот будинках у 33-му та 40-му мікрорайонах Луцька.

Однак, зі слів посадовця, є такі будинки, у яких лучани встановлювали індивідуальні теплові пункти самостійно – за власний кошт. На закупівлю цього лоту уже оголошено тендер.

А ось щодо індивідуальних газових лічильників, то, зі слів Олександра Озіновича, тим містянам, які встановили їх власним коштом, витрачені гроші відшкодовувати з бюджету не будуть.

«Відшкодувань тим, хто вже поставив такі лічильники не буде, бо їх й так встановлювали за програмою «60 на 40», - каже посадовець.

Нагадаємо, продовжується реалізація «Проекту реконструкції системи централізованого теплопостачання у місті Луцьк» в рамках співпраці з Європейським Банком Реконструкції та Розвитку.

Так, ще у 2018 році на реалізацію вищезгаданого проекту вдалось отримати 3 мільйони 584тисяч євро кредитних та 750 тисяч євро грантових коштів.

З початку дії проекту замінили та проклали понад 7 кілометрів теплових мереж з використанням попередньо ізольованих труб. Завершили роботи щодо виведення з експлуатації підвальних котелень.

Також встановили 6 нових котлів на трьох котельнях: № 1 на вулиці Кривий Вал, 13б, № 2 – на вулиці Лесі Українки, 20 та № 3 на вулиці Шевченка, 3. Здійснено монтаж електричного обладнання, контрольно-вимірювальних приладів та автоматики, встановлені димові труби та фундаменти, здійснено пуско-налагоджувальні роботи.

Разом із тим протягом минулого року вдалось виконати комплекс робіт щодо встановлення котла на альтернативному виді палива на котельні по вулиці Боженка.

Нагадаємо, раніше Інформаційне агенство Волинські Новини повідомляло про те, що за кошти ЄБРР з 2016 року у Луцьку перейшли до процесу модернізації тепломереж. У 2018 мали встановлювати індивідуальні теплові пункти, втім, пояснюють фахівці ДПК «Луцьктепло», процес затягується через бюрократичну процедуру й переноситься на 2019 рік.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Носатий дядько Показати IP 22 Лютого 2019 16:49
А нах\я вони? В нашому будинку встановили і я, як платив ТИСЯЧІ гривень за опалення - так і плачу. Тупе розкрадання народних грошей. Встановлюйте індивідуальні лічильники тепла на квартири.
Споживач Показати IP 23 Лютого 2019 07:25
Чергова локшина на вуха споживачів.До речі підвали-це вже власність мешканців,а ІТП Луцьктепла.Повинен бути договір і не менше 75% підписів погодження балансоутримувачів.Гроші в ЄБРР взяли,а як будете повертати і скільки???
Василь Показати IP 5 Червня 2019 15:21
Є закон і лічильники повинні бути встановлені на всі будинки.І лічильник не мае ніякого відношення до вартості платежу за опалення.Він просто рахує.Просто будинки споживають забагато теплоносія і ще до того в деяких квартирах просто холодно(менше 18град).На опалення Україна витрачає приб.в 2,5рази більше теплоносія ,ніж Польща і прибл. в 4рази більше,ніж Німеччина.І в основному,через отвір в свідомості мешканців.що прийде хтось і все зробить за копійки,щоб Носатий дядко платив менше. Це ваші квартири і думайте і робіть самі-бо ви власники.І не писати про локшину.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus