USD 39.80 40.20
  • USD 39.80 40.20
  • EUR 39.60 40.10
  • PLN 9.85 10.00

Розповіли, як почувається пацієнт, якому пересадили серце під час ракетного обстрілу Ковеля

26 Жовтня 2022 15:26
Четверту добу живе з новим серцем Микола Семенюк. Чоловіка оперували під час ракетних обстрілів на Волині 22 жовтня. Операцію зробили лікарі Ковельського медичного територіального об'єднання.

Нині пацієнт почувається добре, розповів Суспільному кардіохірург Володимир Танський.

Зі слів лікаря, чоловіка привезли до медзакладу у вкрай тяжкому стані, в нього був кардіологічний шок. У цей час до медзакладу поступив пацієнт після автомобільної аварії з важкою черепно-мозковою травмою, було діагностовано смерть головного мозку й родичі померлого погодилися на органний забір.

Як каже Володимир Танський, лікарі Ковельського медичного територіального об'єднання вперше без допомоги колег з інших лікарень зробили органний забір і пересадку донорського серця.
Читати ще: У Ковелі під час ракетних ударів успішно пересадили серце

«Це також перша трансплантація від часу повномасштабного вторгнення Росії в Україну», – додає Володимир Танський.

Під час операції у Ковелі пролунали вибухи, але роботу в операційній не зупиняли.

Кардіологиня Ольга Танська каже: показники у пацієнта всі в нормі, іде стандартна терапія.
«Сподіваємося, що цього тижня ми переведемо його в соматичне відділення, попереду на нього чекає тривала реабілітація. Перші пів року такі пацієнти вимушені приймати багато препаратів», – зазначає лікарка.

Прооперований Микола Семенюк дякує лікарям та Збройним силам України за те, що живий. Розказує: п’ять років тому йому діагностували патологію серця – ішемічну кардіоміопатію, почувався зле, була задишка. На трансплантацію чекав понад два роки.

«Під час обстрілу Ковеля в лікарні оперували ургентно, скасували лише планові операції», – розповів керівник медзакладу Валентин Вітер.

З його слів, у Ковельському медоб’єднанні за три роки здійснили 26 трансплантацій: пересадили 21 нирку та 5 сердець.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus