USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

Розшук бійців 51 бригади найкраще вдається матерям

4 Вересня 2014 10:20
Зазвичай пошуком зниклих безвісти військових займаються волонтери або рідні. І це часто стає більш дієвим, аніж зусилля владних структур.

Начальник обласного УМВС Петро Шпига розповідає, що до волинських правоохоронців звертаються родичі зниклих військових з проханням розшукати їх рідних, або визволити з полону. Однак терористи не завжди добром відплачують такі зусилля українських правоохоронців, вірних присязі народу України. Тому в розшуку зниклих бійців потрібно бути дуже обережними, наголошують правоохоронці, аби додатково не нашкодити їм.

«Якщо людина до нас офіційно звертається - ми шукаємо. До нас зверталися і по 51 бригаді, просили знайти. Цих бійців вже визволили з полону, вони вже вдома. Але ініціювання пошуків з нашого боку може обернутися не з кращого боку, якщо до бойовиків з так званих ДНР чи ЛНР дійде інформація, що ці люди воюють проти них. Особливо це стосується розшуку бійців добровольчих батальйонів», - пояснює Петро Шпига.

ЧИТАТИ ЩЕ: ДОЛЯ П'ЯТИ БІЙЦІВ БАТАЛЬЙОНУ «СВІТЯЗЬ» - НЕВІДОМА

Найчастіше, розповідає самооборонівець Сергій Рижков, добитися правди вдається матерям.

«Мати пройде де хочеш. Вони й знаходять. Але обміном полонених займаються спеціальні підрозділи», - пояснює він.

Нагадаємо, в Луцьку активісти намагаються створити координаційний центр, де збиратиметься й координуватиметься вся інформація про потреби волинських військових та їх родин. Обіцяють, що він співпрацюватиме з центром допомоги 51 бригаді в Ковелі, де волонтери збирають інформацію про зниклих безвісти і полонених бійців.

ЧИТАТИ ЩЕ: ЯК ЗНАЙТИ ЗНИКЛИХ І ПОЛОНЕНИХ ВІЙСЬКОВИХ ВОЛИНЯН

Крім того, щодня волонтери оновлюють списки полонених та військових, яких розшукують.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
вітя Показати IP 4 Вересня 2014 10:39
ой я хто ж буде нашу країну боронити від ворога? невже мами?
Анонім до вітя Показати IP 4 Вересня 2014 11:13
Ти, Вітя, і будеш боронити. Якщо ти не Вітя Янукович.
Олександр Показати IP 4 Вересня 2014 11:21
Приблизно ось як це проходить https://www.youtube.com/watch?v=p8iL27Eo-5M&feature=share

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus